Comitetul Local pentru Situații de Urgență: În Timișoara va fi obligatorie doar...

Comitetul Local pentru Situații de Urgență: În Timișoara va fi obligatorie doar purtarea măștii de protecție, nu și a mănușilor

1
DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a renunțat la hotărârea de a obliga timișorenii să poarte mănuși în spațiul public pentru a preveni răspândirea coronavirusului, și a ajustat în concordanță HCLSU nr. 8, care a stârnit controverse zilele trecute.

„Art. 1. Începând cu data de 23.04.2020, pe teritoriul administrativ al Municipiului Timișoara, se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască pe mijloacele de transport public în comun și în spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoară relații cu publicul.
Art. 2. Se reformulează Precizările conexe HCLSU nr. 8 din 21.10.2020, în acord cu art. 1 se mai sus și li se conferă statut de Anexă la această hotărâre și, prin urmare, de parte integrantă din ea.
Art.


3. Prezenta hotărâre se va face publică, totodată transmiţându-se ca document oficial structurilor vizate pentru punerea și urmărirea punerii ei în practică”, se spune în hotărârea adoptată cu 30 de voturi din 30 de membri prezenţi (online).

CLSU, al cărui președinte este primarul Nicolae Robu, a venit și cu „precizări conexe” în completarea hotărârii.

Astfel, actul adițional specifică faptul că „purtarea măștii NU este obligatorie în spațiile deschise și nici în cele închise în care nu se desfășoară relații cu publicul. Introducerea obligativității purtării măștii s-a făcut constatând că aproape în fiecare zi apar, în orașul nostru, noi și noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și dorind – așa cum suntem convinși că își dorește orice timișorean- ca acest lucru să înceteze cât mai curând, pentru a ne putea întoarce la viața noastră obișnuită, prin relaxarea / eliminarea pas cu pas a restricțiilor”.

Autoritățile locale precizează că „în locul măștilor propriu-zise, pot fi folosite și eșarfe care acoperă gura și nările, având astfel rolul de filtru”.

„Nerespectarea hotărârii HCLSU MT nr. 8 din 21.04.2020, actualizată prin HCLSU MT nr. 9 din 23.04.2020 se sancționează conform Legii 61/1991, cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei, plătibilă la jumătatea cuantumului minim, în condițiile legii. Zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2020, se vor constitui în perioadă de grație, în care nu se vor aplica amenzi, cetățenii care nu respectă hotărârea fiind doar atenționați verbal de forțele de ordine că această hotărâre există și că începând din 25 aprilie 2020, pentru nerespectarea ei se vor aplica amenzi”, mai spune anunțul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: Facebook / Nicolae Robu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.