Condamnatul Dorin Cândea, care a avut legături cu mafiotul Sergiu Băhăian, numit...

Condamnatul Dorin Cândea, care a avut legături cu mafiotul Sergiu Băhăian, numit director adjunct al Registrului Auto Român

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Dorin Cândea a fost numit, recent, noul director general adjunct al Registrului Auto Român. Cândea a ajuns numărul doi la nivel național în această importantă instituție în ciuda trecutului său cu probleme penale.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, în 2011, când pedelistul de atunci Dorin Cândea a fost numit șeful RAR Timiș faptul că, în 1999, Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat definitiv la câte doi ani de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi pentru complicitate la fals material şi a constatat că „în baza Legii 137/1997 cele două pedepse au fost graţiate. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a întocmit în 1994 un rechizitoriu prin care au fost trimise  în judecată zece persoane, printre care şi Cândea Iosif Dorin, la vremea respectivă gestionar la staţia 5 Peco din Târnăveni. Conform procurorilor toţi aceştia „în perioada decembrie 1992 – iulie 1993 au participat în calitate de autori, instigatori sau complici în mod repetat la falsificarea unor înscrisuri oficiale sau sub semnătură privată” pentru a înmatricula maşini mai vechi de opt ani sau fără documente de provenienţă.


Ulterior, Cândea a obținut în instanță reabilitarea.

Numele lui Dorin Cândea apărut şi în dosarul DIICOT Slobozia în care a fost cercetat Sergiu Băhăian alături de alţi complici pentru o serie de asasinate, dar şi „ţepe” de 5,4 milioane lei. Democrat liberalul a fost audiat în calitate de martor în acest dosar şi le-a spus anchetatorilor că l-a cunoscut, în 2006, pe Sergiu Băhăianu prin intermediul lui Gheorghe Teleagă, omul de încredere al fostului patron de la Sabina Product. Cândea a trimis prin poştă 1.500 lei şoferului lui Băhăian, şoferul Edward Marian Mărculescu, arestat în acelaşi dosar. Au urmat şi alte discuţii între Băhăianu şi Cândea, iar în una dintre ele din 2007 “au discutat şi despre campania electorală locală şi parlamentară. Băhăian s-a oferit atunci să le furnizeze confecţii, produse de la fabrica surorii sale, cu diferite defecte de fabricaţie pentru a fi distribuite alegătorilor înainte de campania electorală. A trimis atunci nişte bani online pentru plata carburanţilor folosiţi în transportul confecţiilor de la Bucureşti până la Timişoara (explicaţie nesatisfăcătoare a transferului sumei de 1.500 de lei prin mandat online către Mărculescu Edward Marian la data de 21.05.2007, dacă ne raportăm la data începerii campaniei electorale)”, au scris în rechizitoriu procurorii DIICOT.

În martie 2012, Cândea a mai fost pentru câteva luni directorul adjunct al RAR la nivel național, cu sprijinul filialei locale a PD-L Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.