Dominic Samuel Fritz: „Primarul Timișoarei se folosește de criză pentru a continua...

Dominic Samuel Fritz: „Primarul Timișoarei se folosește de criză pentru a continua cruciada lui împotriva libertății presei”

2
DISTRIBUIȚI

Decizia primarului Nicolae Robu de a interzice încă unui jurnalist să-i adreseze întrebări în conferințele de presă stârnește în continuare reacții. Astfel, Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, amintește că edilul-șef jignește jurnaliști de ceva vreme și că acum se folosește de situația de criză pentru „a continua cruciada lui împotriva libertății presei”.

Neamțul îi transmite lui Nicolae Robu că, atâta timp cât este vorba de o conferință de presă, chiar și online, pe care o găzduiește din sediul instituției, primarul are „obligația morală și politică de a răspunde la întrebări. Chiar și la cele incomode”.

Iată, mai jos, mesajul integral transmis de Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook:

„Azi, în conferința lui de presă, domnul Robu a refuzat să răspundă la întrebările jurnalistei Roxana Deaconescu de la portalul de știri tion.ro, cu argumentul că ea a fost «nerespectuoasă și incorectă cu mine».

În timp ce planeta întreagă se luptă cu pandemia și timișorenii stau acasă într-un sacrificiu personal din ce în ce mai mare, primarul Timișoarei se folosește de criză pentru a continua cruciada lui împotriva libertății presei.

Cu un ton de profesor care își ceartă copii, ne explică: «Vedeți că eu nu tratez pe toată lumea la fel, că așa e viața, diversificată».

Domnule Robu, vă amintesc ce ați jurat când ați devenit primar: «Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Timișoarei. Așa să îmi ajute Dumnezeu!»

Jurământul a fost despre binele Timișoarei, nu despre orgoliul dumneavoastră personal.

Iar Constituția și legile țării protejează libertatea presei, chiar dacă ați prefera să nu vă critice nimeni.

Pentru toți cei care încă mai cred că apucăturile dictatoriale ale domnului Robu sunt o drăguță marotă personală, amintesc că doar săptămâna trecută DIICOT a dezvăluit o tentativă de asasinat îndreptată împotriva unui jurnalist timișorean – pentru că acesta a scris despre legăturile dintre lumea interlopă și apropiatul domnului Robu, Ionuț Nasleu.

Amintesc că primarul a reacționat la această dezvăluire nu cu o declarație că Timișoara este un oraș european, unde libertatea presei este o valoare care nu se negociază, ci cu amenințarea că îi va da în judecată pe cei care îl critică.

Amintesc că după ce primarul a jignit jurnaliștii ani de zile («lichea», «agent cu fise», «paraziți sociali», «tonomate», «ultrapenibili», «mizerabili» etc.), fotograful Revoluției, Constantin Duma, a fost hărțuit acum câteva zile de un polițist local, inclusiv cu invectivul «un nesimțit de la presă».

NU, nu este o marotă excentrică, ci un atac continuu și periculos la identitatea Timișoarei, primul oraș liber de comunism.


Și este o rușine pentru istoria Partidului Național Liberal, ai cărui reprezentanți au murit în închisorile comuniștilor pentru că au luptat pentru libertate. Inclusiv pentru libertatea presei.

Azi, domnul Robu a mai spus: «Asta e viața, fiecare cu opțiunile lui de viață! Suntem într-o societate liberă». Ca și cum «libertate» înseamnă libertatea lui de a exclude, jigni și amenința presa.

Nu, domnule Robu. Dacă faceți un live pe Facebook la dvs. acasă, puteți să alegeți la liber cu cine stați de vorbă.

Dar cât timp stați pe un scaun plătit din banii noștri,
cât timp folosiți internetul Primăriei plătit din banii noștri,
cât timp vă ajută «consiliere» plătite din banii noștri
și cât timp vă arătați cu drapelul Timișoarei în spatele dvs.,

Primăria Timișoara NU este împărăția dumneavoastră personală
și aveți obligația morală și politică de a răspunde la întrebări. Chiar și la cele incomode.

Închei cu ultima propoziție din Proclamația de la Timișoara, care tocmai a împlinit 30 ani: «După ce am înfruntat și am învins, fără ajutorul nimănui, unul dintre cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni și nimic nu ne mai poate intimida»”.

2 COMENTARII

  1. Domnule primar Robu Nicolae este adevărat că copii dumneavoastră fac zeci de vile și cartiere????

    Robu Nicolae este adevărat că prin copii dumneavoastră aveți milioane de euro??????

    Dacă sunteți ultracinstit de unde aveți milioane de euro?????

    De unde aveți zeci de mii de euro să mergeți în concedii scumpe extravagante împreună cu prietenul cu pantofi roșii Nasleu de la piețe???????

    Robu Nicolae este adevărat că ați semnat diferite acte prin care au dispărut pământ din patrimoniul orașului??????

    Este adevărat că sunteți supărat pe ziaristul Bota din cauză că spune adevărul?????

    Domnule primar Robu Nicolae prin răspunsurile prezentate la aceste întrebări și nu numai o să fie teza dumneavoastră de doctorat dat în fața cetățenilor???????

  2. Ce mi-e robu ce mi-e frit asta…va rog eu,nu il mai promovati pe nimeni asta ..parca dr Craina era pe liste…cred e o alternativa foarte buna la astia doi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.