DSP Timiș, anchete în spitalele unde s-au confirmat cazuri de coronavirus în...

DSP Timiș, anchete în spitalele unde s-au confirmat cazuri de coronavirus în rândul angajaților. 18 cadre medicale, încă internate

0
DISTRIBUIȚI

Conform datelor oficiale, până acum 24 de cadre medicale din Timiș au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Șase dintre acestea s-au vindecat și au fost externate.

„În unitățile sanitare unde personalul medical a fost confirmat pozitiv pentru infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2, DSPJ Timiș a desfășurat anchete epidemiologice și a dispus măsuri în consecință.


La nivelul judeţului Timiş, din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, au fost externate șase persoane vindecate și se mai află internate pentru tratament 18 cadre medicale. În același timp, au fost identificati contacții direcți ai acestor persoane și a fost dispusă masura izolării la domiciliu, urmând sa fie testate persoanele simptomatice, acolo unde este cazul”, a transmis DSP Timiș.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune de 10.000 de lei și continuă astăzi verificările la Spitalul Municipal din Timișoara. „În urma controalelor efectuate de catre inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităților sanitare cu paturi, s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice deosebite, în unele cazuri, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile legale in vigoare. În același sens, se continuă și azi verificarile la Spitalul Municipal, unde, o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuează controlul specific, pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse”, mai spune comunicatul DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.