DSP Timiș a găsit probleme și în celelalte secții ale Spitalului Municipal...

DSP Timiș a găsit probleme și în celelalte secții ale Spitalului Municipal Timișoara, după maternitatea Odobescu

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică a efectuat o anchetă epidemiologică după numărul mare de cazuri de infectare cu coronavirus la secțiile de Obstetrică-Ginecologie si Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și a emis recomandări menite să prevină răspândirea infecției, găsind probleme și în celelalte secții ale unității medicale.

DSP Timiș a transmis o serie de recomandări pentru reorganizarea fluxului de pacienți și stabilirea standardului de echipament pentru fiecare zonă, obligatoriu pentru întreg personalul și pe întregul parcurs al programului de activitate. În plus, se recomandă restrângerea internărilor, cu centralizarea zilnică, nominală, a tuturor cazurilor acceptate de către managerul spitalului, alături de natura specifică a cazurilor medicale.


De asemenea, DSP a recomandat „reorganizarea modului de lucru și identificarea unitară, în întreaga arhitectură a rețelei de spitale publice din județul Timiș, a disponibilităților de internare a gravidelor, spitale care dispun de secții de Obstetrică-Ginecologie”.

„În consecință, începând de astăzi, 9 aprilie 2020, se aplică setul extins de măsuri intrate în vigoare din dispoziția DSP Timiș. În același timp, au fost contactate și direcțiile de sănătate publică pe raza cărora au fost externați unii dintre nou-născuții depistați pozitiv în cadrul Maternității Odobescu, în vederea monitorizării și retestării acestora, având în vedere faptul că retestarea realizată în Timișoara, pentru alți nou-născuți, aflați în același context medical inițial, a permis observarea unui rezultat fals-pozitiv în prima testare”, a mai transmis DSP Timiș. De asemenea, femeile care ajung de urgență la spital, în travaliu, vor fi testate în cel mai scurt timp posibil, după încheierea urgenței.

Modul de respectare a recomandărilor va fi verificat zilnic de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.