EXCLUSIV Frăția grupărilor interlope din Timișoara împotriva DIICOT. Lucian Boncu și Sorin...

EXCLUSIV Frăția grupărilor interlope din Timișoara împotriva DIICOT. Lucian Boncu și Sorin Udrea, consiliați de fugara Alina Bica, fosta șefă anti-mafia

1
DISTRIBUIȚI
Lucian Boncu (s) și Sorin Udrea (d), alianță împotriva DIICOT colaj foto

Operațiunile din ultima perioadă ale DIICOT au dus la o coalizare a grupărilor interlope din Timișoara după loviturile succesive împotriva grupării conduse de Lucian Boncu, care este trimisă în judecată în dosarul de trafic de cocaină și în cel al sechestrării de la clubul Champions. Cel care a reacționat imediat pentru a-l sprijini pe Boncu a fost liderul interlop Sorin Udrea, care a plecat din țară în Italia, în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat. Udrea și-a asigurat toate condițiile la Desenzano del Garda, inclusiv statutul de rezident, pentru a-și putea ispăși pedeapsa acolo, într-o variantă lejeră de arest la domiciliu. Fără grija extrădării, Sorin Udrea nu a ezitat să-și cheme prietenii acolo și să chefuiască. Ba mai mult, la Desenzano del Garda și-au găsit adăpost mai mulți interlopi căutați de autoritățile din România.

După ce Lucian Boncu a fost arestat, Sorin Udrea a devenit un adevărat sfătuitor al celor rămași în libertate, trasând direcții cum ar trebui să se acționeze în dosarele DIICOT.


Acesta a beneficiat de suportul unui personaj cheie la un moment dat în lupta împotriva crimei organizate – Alina Bica, fostul șef al DIICOT, care acum este dată în urmărire pentru o condamnare de patru ani pentru favorizarea făptuitorului. Surse din lumea interlopă au explicat pentru PRESSALERT.ro faptul că ”Alina Bica a beneficiat de sprijinul lui Sorin Udrea ca să-și rezolve actele de rezidență în Italia, ca dacă este să-și ispășească pedeapsa acolo. Fosta șefă de la DIICOT și-a făcut rezidența în Brescia, la vreo 20 de kilometri de unde stă Udrea. El avea avocat care a ajutat-o. Când Udrea vorbea în România spunea că e cu Alina Bica lângă el. De câteva luni, după ce și-a rezolvat rezidența, Alina Bica a plecat în Franța”. Informația despre legătura dintre Udrea și Bica a fost confirmată și de interlopii din ”diaspora” italiană, care au povestit cu șefa anti-mafia le spunea că nu poate exista dosar de trafic de droguri fără existența substanțelor stupefiante, doar în baza înregistrărilor video, neștiind, însă, că anchetatorii au ridicat gunoiul și au prelevat probe de pe instrumentele folosite la prepararea și consumul de cocaină.

După ce Lucian Boncu a fost pus în arest la domiciliu în dosarul de trafic de cocaină au început presiunile asupra celor care în dosare au colaborat cu DIICOT în timpul anchetelor. Ghinionul a fost că toate mișcările au fost monitorizate, iar în baza înregistrărilor ambientale făcute în vila unde stă acesta, Tribunalul Timiș a decis rearestarea sa pentru că plănuia cu Deian Miloșev cum să-i ”liniștească” pe cei care au îndrăznit să iasă din rând și să colaboreze cu DIICOT. Pe lângă amenințări la adresa celor din dosarele instrumentate de procurorii anti-mafia, a fost pus la cale un plan de compromitere a anchetatorilor. Pentru a da greutate acțiunilor de intimidare la adresa celor care au avut curajul să vorbească, cei din gruparea Boncu au anunțat că procurorii care au instrumentat dosarele vor fi arestați când se va termina starea de urgență și că, ulterior, dosarele vor fi ”omorâte” în instanță.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.