Gravidele transferate la spitalul privat din ordinul prefectului de Timiș, puse să...

Gravidele transferate la spitalul privat din ordinul prefectului de Timiș, puse să semneze contracte prin care se obligă să plătească aproape 2.000 euro. Reacția rețelei Regina Maria despre relația cu pacientele și autoritățile

8
DISTRIBUIȚI

Situație incredibilă pentru gravidele care au fost duse la spitalul privat Regina Maria după ce în maternitatea Odobescu s-a declarat carantina de către managerul Olimpia Oprea fără a exista vreun acord al DSP Timiș sau vreo decizie a Comitetului Județean pentru situații de urgență – după ce au născut li s-au pus în față contracte prin care se obligă să plătească aproape 2.000 de euro. Vă reamintim că prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a declarat, astăzi, că ”mămicile din judeţul Timiş au născut la Spitalul Premiere, acest lucru s-a făcut în baza unor discuţii pe care eu și preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate le-am avut cu Clinica Premiere”.

Una dintre proaspetele mămici a povestit pentru PRESSALERT.ro ce a pățit. „Medicul meu curant este de la maternitatea Odobescu și el m-a sfătuit, aseară, în momentul declanșării travaliului să sun la 112 pentru că «Odobescu» nu mai primește pe nimeni, Bega este închisă pentru cazurile COVID, automat trebuia să existe o instituție care să primească persoanele în situația mea. A venit ambulanța, m-a luat  și m-au dus la spitalul Premeire, din rețeua Regina Maria, unde sunt și în prezent. M-au operat, mi s-a efectuat o cezariană pentru că într-adevăr era o urgență, membranele erau rupte, eram dilatată. Mi s-a comunicat verbal atât mie, cât și echipajului de pe ambulanță că voi tratată în regim de stat, având în vedere că am intrat acolo cu ambulanța. Acum aproximativ jumătate de oră s-a prezentat o doamnă și mi-a pus în brațe un contract în dublu exemplar, un pix și mi-a spus că trebuie să-l semnez. Am rugat-o să-mi acorde timp necesar să citesc ceea ce trebuie să semnez.


Concluzia este că prin semnare prezentei oferte mă angajez să plătesc prețul și orice cost suplimentar aferent spitalizării mele și să respect instrucțiunile primite din partea personalului spitalului. Prețul trecut de 9.160 lei, naștere cezariană. Notă generală – în cazul oricărei intervenții chirurgicale pot apărea situații care impun proceduri medicale al căror cost nu poate fi estimat anterior. Adică 9.160 lei se pot trasforma într-o sumă mult mai mare. Nu am semnat”, ne-a povestit aceasta.

În încercarea de a se lămuri de ce ar trebui să plătească aproape 2.000 de euro, femeia a sunat la DSP Timiș și la Casa Județeana de Asigurări de Sănătate Timiș, dar nu i-a răspuns nimeni. A reușit să discute chiar cu prefectul de Timiș, Liliana Oneț, iar „concluzia doamnei a fost – nu știe ce să mă sfătuiască să fac. Mi-a spus că personal a fost asigurată de către cei de la Regina Maria că nu vom fi puși să plătim absolut nimic, numai că dumnealor ne vor pune la dispoziție niște contracte ca dumnealor să poată justifica la rândul lor că au cheltuit. Mi-a spus că pot să nu semnez sau să semnez cu obiecțiuni”.

Ovidiu Pătruț, managerul spitalului Premiere din Timișoara. care este parte a rețelei Regina Maria, a explicat pentru PRESSALERT.ro „nu avem niciun document din partea autorităților. Nu a fost niciun ordin, dar na, asta este altă situație. Suntem în curs de clarificare în legătură cu aceste cazuri. Acestea sunt cazurile spitalului Premiere. Nu este problema noastră că au fost aduse de ambulanțe. Asta este o situație, cum v-am spus, care trebuie clarificată de către colegele mele de la București, de la departamentul juridic și cu autoritățile”.

Cristiana Vago, managerul de comunicare al rețelei de sănătate Regina Maria, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nicio pacientă care a fost adusă de ambulanță și nu și-a dorit să nască la noi nu va plăti niciun leu. Toate pacientele au primit aceleași servicii ca și pacientele care ne-au ales pe noi. Documentul este unul standard care listeaza toate serviciile pe care le prestam si este un accept al acestora. A fost o eroare de comunicare. Cel mai important este ca pacientele să fie în siguranță”.

UPDATE  CJAS Timiț a reacționat după articol și a anunțat că pacientele nu vor plăti. ”În urma apariției a articolului vreau să fac câteva precizări pentru a clarifica și a liniști pacientele trimise de la spitalul Odobescu la spitalul Regina Maria. Încă de ieri, am luat legătura cu conducerea spitalului Regina Maria și le-am trimis o solicitare pentru a nu percepe coplată pacientelor venite de la maternitatea Odobescu. În această seară, am luat din nou legătura cu reprezentanții spitalului Regina Maria și ne-au asigurat încă o dată că nu se va percepe nicio taxă pentru aceste paciente”, a declarat Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

 

 

8 COMENTARII

  1. Chiar suntem idioti sa credem orice ? Presa din Romania e sub nivelul marii. Daca oameni o sa inceapa sa atace medicii, voi ar trebui sa dati cu subsemnatul. Instigare se numeste ceea ce faceti. Mai mult decat dezgustator…orice cu o tastatura are dreptul o opinie, refuz sa cred ca cineva care chiar a facut o facultate poate sa scrie asa ceva. Chiar spre sa ajungeti pe mana medicilor si a spitalelor care le denigrati.

  2. Am citit și am recitit sfatul doamnei prefect către doamna in cauza. Ori doamna prefect habar nu are ce vorbește, ori pacienta a înțeles gresit. Merg pe prima varianta: un contract comercial NU poate fi semnat cu obiecțiuni pentru ca NU e un proces-verbal! Asta ca sa știe și “jurista” Lili Oneț.

  3. Haideti sa mergem pe busniss serios, sa inchirieze statul pe bani publici tot spitalul si sa plateasca costurile astronomice aferente, si daca iese frumos facem perlugire si dupa ce trece coronavirus

  4. Nu m as mira sa ia bani de la pacient si de la CAS fosr nu ar fi prima institutie medicala privata care a luat bani si de la pacient si de la Stat.
    Clinicile private sunt niste capuse in spatele carora se afla medici angajati la spitale de stat.
    90% din medicii di Romania sunt nesimtiti, aroganti si spagari. Si au construit clinici si cabinete private pe spagile luate de la pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.