HALUCINANT Ministerul Sănătății a scos Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF, de...

HALUCINANT Ministerul Sănătății a scos Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF, de pe lista unităților suport, în plină creștere a cazurilor de coronavirus din Timiș. Maternitatea Bega trebuie să preia și cazuri non-COVID, așa cum și-a dorit primarul Robu

9
DISTRIBUIȚI

Decizie halucinantă a Ministerului Sănătății în contextul în care numărul de cazuri confirmate de cazuri cu coronavirus crește  de la o zi la alta – numărul spitalelor suport din Timiș a scăzut dramatic. Printr-un ordin de ministru care a fost publicat astăzi, în Timiș, singurul spital suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara , care este ocupat aproape la capacitate maximă, a rămas spitalul municipal de la Lugoj. În mod inexplicabil de pe lista spitalelor suport a fost scos Spitalul CF Timișoara și Spitalul Municipal Timișoara, aflat în administrația primăriei conduse de primarul Nicolae Robu. Spitalul Municipal este unul dintre cele mai mari din județ, având o capacitate a numărului de paturi comparabilă cu a Spitalului Județean Timișoara. La ”Județean” urmează, în continuare, să fie pentru dializă toate cazurile de COVID 19 și suspecți de infectare cu acest virus.

Ordinul de ministru mai vine cu o modificare extrem de importantă în privința maternităților -maternitatea Bega, care aparține de Spitalul Județean Timișoara, care era desemnată să se ocupe exclusiv de cazurile COVID 19, acum va trebui să preia și cazuri de paciente neconfirmate, dar suspecte.


Asta înseamnă că paciente sănătoase ar putea să stea în același loc cu cele infectate. Despre această posibilitate, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit prima dată după întâlnirea pe carea a avut-o la Timișoara, cu Nicolae Robu, în plin scandal al infectărilor de la Odobescu, aflat în subordinea primăriei.

Vă reamintim că, ieri, primarul Nicolae Robu a susținut că  la maternitatea Bega ” ar fi trebuit ca o parte din maternitate să funcționeze pentru coronavirus și restul, cu flux total separat, se puteau cheltui niște bani pentru a se face amenajările necesare ca să funcționeze ca o maternitate normală”.

Practic, prin acest ordin, Spitalul Municipal Timișoara, aflat în subordinea administrației conduse de liderul PNL Timiș, scapă de orice fel de responsabilitate în lupta purtată cu coronavirusul.

9 COMENTARII

 1. Nu e deloc halucinant.
  In acest spital nu exista echipamente de protectie pentru personal, nu sunt circuite separate pentru bolnavii cu covid si cei fara covid, nu exista sali de decontaminare si nici medicamente pentru infectia cu covid. Nici macar triajul epidemiologic al personalului medical nu se face desi legislatia impune.
  La spitalul municipal sunt pacienti gravi oncologici si hematologici care nu pot fi amestecati cu pacientii covid.
  Chiar si asa personalul risca sa se infecteze (neavand echipament de protectie) deoarece orice pacient care vine pentru alta patologie poate fi infectat cu covid iar rezultatul testului PCR vine a 2 azi.

  • Gravi oncologici? La Oftalmologie? La Balneologie? La Recuperare cardiovasculara? Nimeni nu se referă la clădirea mare a Municipalului! Odobescu are 3 clădiri SEPARATE! Balneologia si Recuperarea cardiovasculara sunt actualmente GOALE!!!!!Nu au niciun pacient internat si niciun medic in clădire!

  • Gravi oncologici? La Oftalmologie? La Balneologie? La Recuperare cardiovasculara? Nimeni nu se referă la clădirea mare a Municipalului! Odobescu are 3 clădiri SEPARATE! Balneologia si Recuperarea cardiovasculara sunt actualmente GOALE!!!!!Nu au niciun pacient internat si niciun medic in clădire!

 2. Cand vorbeam despre deciziile imbecile ale Guvernului, eram blamata de unii creduli care cred ca ceea ce se intampla este despre a respecat si nu despre ipocrizie si incompetenta. Uite o dovada in plus!!!

 3. Ar trebui toate spitalele sa fie Non-COVID. De fapt, sa nu se mai interneze nimic, nici COVID, nici alte urgențe. Oricum majoritatea mor acasă. Scenariul filmului „Moartea domnului Lăzărescu”, inspirat tot din realitate, pare acum un mic fâș pe lângă întâmplările medicale din ultimele zile.

 4. Sa mearga primarul personal sa verifice spitalele, cele cu covid. Primarul dr. nu stie ca trebuie circuire separate si personal diferit pentru covid si noncovid, ar fi bine cladiri separate. Ce incredere are o mamica sanatoasa sa nasca intr-un spital pentru covid . Sa isi asume primarul in fata cetatenilor Timisoarei situatia asta, daca tot nu e ceva politic, asa cum zice el.

 5. Sa mearga primarul personal sa verifice spitalele, cele cu covid. Primarul dr. nu stie ca trebuie circuite separate si personal diferit pentru covid si noncovid, ar fi bine cladiri separate. Ce incredere are o mamica sanatoasa sa nasca intr-un spital pentru covid . Sa isi asume primarul in fata cetatenilor Timisoarei situatia asta, daca tot nu e ceva politic, asa cum zice el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.