Haos la maternitatea Odobescu – redeschisă pentru gravide, dar s-ar putea închide...

Haos la maternitatea Odobescu – redeschisă pentru gravide, dar s-ar putea închide din lipsa personalului. Epidemiologul Spitalului Municipal Timișoara, ieri în autoizloare, azi la lucru

0
DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Olimpia Oprea, a declarat, în această dimineață, că maternitatea Odobescu s-a redeschis și poate primi paciente, dar este posibil ca activitatea să fie paralizată din lipsa personalului deoarece ancheta epidemiologică nu este gata pentru că ”au mai apărut niște cazuri” de persoane infectate cu COVID 19.

Oprea a susținut că a stat până la 1 noaptea în spital ca să facă anchetă epidemiologică și a apelat la profesor universitar Emilian Popovici pentru a o ajuta pentru că azi noapte DSP Timiș a spus că nu le poate acorda decât consultații la telefon, în acel moment.  ”Împreună cu mine, cu directoarea de îngrijiri, cu șefile de secție care au fost de serviciu am verificat încă o dată contactele celor care au fost pozitivi.


Am solicitat DSP să ne dea astăzi un răspuns și o să dăm un comunicat de presă. Am luat toate măsurile ca să se poată interna în siguranță, dar, mai departe, ce vom face cu personalul medical, cât va rămâne după ce se stabilesc toți contacții, asta o să aflu după ancheta epidemiologică”, a susținut Oprea.

În tot acest balamuc de la maternitatea Odobescu, ieri, epidemiologul de la Spitalul Municipal Timișoara a stat în autoizolare la domiciliu pe motiv că a fost contact direct, dar după 24 de ore s-a reîntors la lucru pentru că s-a răzgândit – nu a fost niciun pericol.  ”A fost contact în ziua în care a fost în maternitate, în 31 martie, a stat vreo cinci ore împreună cu asistenta șefă de la neonatologie care a fost pozitivă, dar doamna doctor a purtat mască, s-a protejat. A stat ieri acasă, dar astăzi vine la lucru”. a explicat Olimpia Oprea.

Întrebată cum comentează acuzele grave ale șefei DSP Timiș, Oprea a declarat ”Nu mi-a venit să cred ce a putut să spună doamna. Există înregistarea. A fost o videoconferință în care doamna directoare a spus că își asumă ca la acea oră, la acel moment poate reîncepe activitatea în Odobescu. Și ea spune că eu am deschis redeschiderea”. Cât despre închiderea maternității, managerul recunoaște că a fost decizia sa -”am hotărât că până se face ancheta epidemiologică, până vedem care sunt contacții, până facem testarea, am hotărât că  nu mai internăm pacienți. Cred că am procedat corect. Vi se pare că am greșit cu ceva? ”.

Situația rămâne neclară la maternitatea Odobescu, Oprea susținând că ”după ce primesc rezultatul anchetei o să vedem cu ce personal rămânem că va trebui să izolăm toți contacții. Aici este marea problemă. O să transmit un comunicat de presă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.