Încă 13 români au murit în urma complicațiilro provocate de coronavirus. Bilanț:...

Încă 13 români au murit în urma complicațiilro provocate de coronavirus. Bilanț: 197 de decese

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, încă 13 cazuri de români care au murit, în total fiind, la această oră, 197 de cazuri.

Potrivit GCS, un bărbat de 63 ani din județul Arad a fost internat în SCJU Arad, la ATI, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 27 martie, iar rezultatul pozitiv a venit în 31 martie. Bărbatul a murit cu o zi mai devreme, în 30 martie.

Un bărbat de 74 de ani din județul Arad, internat în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută, a avut rezultat pozitiv în 31 martie, ziua în care a și decedat. Comorbidități: HTA std II.

Un alt bărbat de 55 ani a murit în județul Arad. Acesta a fost internat în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie. Probe recoltate pentru COVID-19 în 28 martie, rezultat pozitiv în 31 martie. Bărbatul a murit în data de 28 martie.

Tot la Arad a murit o femeie de 44 ani, internată în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acut, sindrom febril. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 29 martie, a avut rezultat pozitiv în 31 martie și a murit în aceeași zi.

Un bărbat de 93 ani a murit tot la Arad. El a fost internat în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută. Probele recoltate pentru COVID-19 s-au realizat în 27 martie, rezultatul pozitiv a venit în 31 martie, iar bărbatul a murit în aceeași zi.

Tot la Arad a murit un alt bărbat, de 87 de ani, internat în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie.


I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 28 martie, rezultatul pozitiv a venit în 30 martie, iar bărbatul a murit în 31 martie. Comorbidități: boală cardiovasculară, CIC.

Tot la Arad a murit o femeie de 52 ani, care era internată în SCJU Arad, la Boli Infecțioase, cu diagnosticul de bronhopneumonie. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 2 aprilie. Rezultatul pozitiv a ajuns în 4 aprilie, dată la care femeia a și decedat. Comorbidități: diabet zaharat tip II, infarct miocardic în antecedente, obezitate.

O altă femeie, de 73 ani, din județul Arad, internată în SCJU Arad-Boli Infecțioase, a murit în 5 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 27 martie, rezultatul pozitiv a venit în 31 martie. Comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, obezitate, neoplasm de colon operat.

Pentru a elucida situația infecției cu COVID 19 în județul Arad și raportărilor întârziate a fost trimisă o echipă de medici epidemiologi de la INSP – CRSP Timișoara la fata locului.

Un alt deces s-a înregistrat la Sibiu, în cazul unui bărbat de 81 de ani, internat în 25 martie în Secția Medicală. Acesta a fost transferat în ATI în 31 martie. A fost contact cu caz confirmat COVID-19, respectiv cu soția. I-a fost recoltată probă pentru COVID-19 pe data de 28 martie, iar confirmarea a venit în 31 martie. Bărbatul a murit în 4 aprilie. Comorbidități: neoplasm de prostată, HTA, boală cronică neurologică.

Un alt bărbat,de 83 de ani, din județul Suceava, internat în SJU Suceava în 29 martie, i-a fost recoltată probă pentru COVID-19 în data de 31 martie și a murit în 6 aprilie. Comorbidități: CIC, HTA, AVC, demență.

O femeie de 50 ani din județul Suceava a murit la domiciliu în data de 3 aprilie. I-au fost recoltate probe necroptice pentru COVID-19 în data de 4 aprilie.

Un bărbat de 71 ani din județul Suceava, internat în SJU Suceava -Secția neurologie în 20 martie, cu diagnosticul hemoragie intracerebrală, hemiplegie, CIC, diabet zaharat. A murit în data de 28 martie.

Un alt bărbat, de 69 de ani, din județul Suceava, a murit la domiciliu în data de 31 martie. Avea comorbidități: tromboză arteră pulmonară operată.

La această oră sunt 197 de decese atribuit epidemiei de coronavirus, în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.