Încă cinci români morți în urma complicațiilor provocate de coronavirus. Sunt 270...

Încă cinci români morți în urma complicațiilor provocate de coronavirus. Sunt 270 în total

0
DISTRIBUIȚI

Încă cinci români au murit din cauza coronavirusului, bilanțul de vineri seara fiind de 270 de cazuri, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Două dintre cazuri, de la Brașov, au fost internați în salon cu un caz confirmat, au luat virusul și au murit.

Potrivit GCS, un bărbat de 42 de ani din județul Constanța, internat în 7 aprilie în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în stare gravă, cu saturație de oxigen sub 90%, a fost confirmat cu noul coronavirus în 7 aprilie și a murit în 10 aprilie. Suferea și de obezitate, hiperglicemie (incontrolabilă cu insulină).

Un bărbat de 65 de ani din județul Brașov, internat la 1 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Brașov, secție Chirurgie II, pentru gangrenă umedă diabetic, a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. I s-au recoltat probe în 8 aprilie, a fost confirmat în 9 aprilie, iar în 10 aprilie a murit. Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, angiopatie periferică, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemică, IMA vechi.

Un alt bărbat, de 72 de ani, tot din județul Brașov, internat în Spitalul Clinic Județean Brașov, sectie Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, Insuficiență hepato-renală cronică, insuficiență arterio-venoasă cronică, a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat.


I s-au recoltat probe în 8 aprilie, în 9 au fost confirmate, iar în 10 aprilie a murit. Condiții medicale pre-existente: insuficiență hepato-renală cronică, diabet zaharat tip II.

Un bărbat de 51 de ani din județul Sibiu, internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în perioada 24 – 28 martie pe secția Medicală, transferat în secția ATI în data de 28 martie, de unde este transferat pe secția Medicală 1 în data de 9 aprilie a murit.A fost contact de salon cu un caz confirmat. A fost confirmat cu noul coronavirus în data de 5 aprilie și a murit în 9 aprilie. Condiții medicale pre-existente: ciroză hepatică etanolică decompensată, trombocitopenie, hipersplenism, varice esofagiene grd. II, HTA, tiroidită autoimună, obezitate grd. II.

O femeie de 78 de ani din județul Ilfov, internată în Spitalul Universitar de Urgență București, secția cardiologie, până în data de 20 martie, a fost externată, dar starea generală s-a deteriorat și s-a internat în data de 29 martie la INBI Matei Balș. I s-a recoltat probă pentru coronavirus în 29 martie, în 30 a fost confirmat diagnosticul la INBI Matei Balș, însă femeia a murit în 10 aprilie.

La ora transmiterii știrii, în România sunt 270 de decese din cauza coronavirusului, de la debutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.