INSP: Numărul de cazuri noi de COVID-19, în scădere față de săptămâna...

INSP: Numărul de cazuri noi de COVID-19, în scădere față de săptămâna trecută

0
DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor noi de infectare cu noul COVID-19 a scăzut, față de săptămâna trecută, cu puțin peste 10 la sută, iar majoritatea cazurilor și deceselor se concentrează în Suceava, București, Hunedoara, Arad și Mureș, potrivit raportului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

INSP arată, în raportul săptămânal, că numărul de cazuri noi a scăzut cu 10,5% în ultimele șapte zile, iar 42% din totalul cazurilor active sunt în Suceava, București, Hunedoara, Arad și Mureș.

Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Suceava: 18,5%, București – 8,5%, Hunedoara – 5,2%, Arad – 5.1%, Mureș – 4,6%, iar 58% sunt în alte județe.

În aceleași județe se înregistrează 52,5% din decese.


Cele mai multe sunt în Suceava – 20,6%, Hunedoara – 9,8%, Arad – 8,6%, București – 8,6%, Mureș – 4,9%, iar 47,5% în alte județe.

Raportul mai arată că unul din șapte cazuri noi s-a întrrgistrat la un cadru medical.

În privința deceselor, 71,6% au fost înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 64,3% dintre decese au fost în cazul bărbaților.

De asemenea, INSP arată că 84,5% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, care au murit, aveau și alte boli cronice grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.