DIICOT: Liderul interlop Lucian Boncu a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța. Arma...

DIICOT: Liderul interlop Lucian Boncu a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța. Arma cu care trebuia executat a fost găsită de anchetatori

16
DISTRIBUIȚI

DIICOT Timișoara a anunțat astăzi că liderul interlop Lucian Boncu și încă o persoană sunt urmăriți penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Ținta lui Lucian Boncu a fost editorul-șef al PRESSALERT.ro, Dragoș Boța.

„Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.”, a transmis DIICOT într-un comunicat.

Conform oamenilor legii, cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. (n.r. Lucian Boncu) „a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A. În acest scop, suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat. Pistolul în litigiu îi aparținea suspectului B.L.A. și fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant. Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător”.

„Tot cu aceeași ocazie, la solicitarea suspectului B.L.A., suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia s-au arătat reticenți, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție. Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, I.D. a devaluat către persoanele cercetate faptul că la D.I.I.C.O.T. se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei și a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei și influențării celorlalte persoane audiate în cauză, aspecte în raport de care numitul I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției, prev. de art.277 alin.3 C.p. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis DIICOT.

Iată un scurt istoric al dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dragoș Boța despre legăturile grupării Lucian Boncu cu administrația condusă de Nicolae Robu și reacțiile care au urmat investigațiilor publicate.

21 mai 2018 PRESSALERT.ro dezvăluie legătura dintre Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei pe probleme de ordine publică la acel moment, și liderul interlop Lucian Boncu. Nasleu declara atunci „N-am înțeles ce am făcut eu. Boncu e paria orașului, că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică”. Boncu declara „pseudonimul de interlop mi-l asum. Poate ai dreptatea ta că am pseudonim de interlop. Eu îmi asum statutul. Eu vreau acum să-l pun pe Ionuț Nasleu naș la copilul care o să mi se nască. Nimeni nu se poate delimita. Gândește-te că asta e un sat cu blocuri. Toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Dacă cineva zice, în momentul de față, că nu mă știe pe mine, care e cât de cât o persoană publică, inclusiv primarul dacă zice că nu mă știe, o să fie o minciună”.

1/2 iunie 2018 Mașina jurnalistului Dragoș Boța este incendiată, expertiza ulterioară stabilind că focul a fost pus pe bancheta din spate, folosindu-se substanțe inflamabile. În noaptea respectivă, în timp ce poliția era la fața locului, prin zonă au trecut trei tineri, unul dintre ei angajat la firma de pază SPI Security, patronată din umbră de Lucian Boncu, aceștia comentând că „mafioții ăștia din oraș” au dat foc mașinii.

2 iunie 2018 Primarul Nicolae Robu l-a atacat pe editorul-șef al PRESSALERT.ro după ce acesta a făcut legătura între incendierea mașinii și articolul despre relația Boncu – Nasleu, susținând că „acest personaj cu numele Dragoș Boța își arată mizerabilitatea inclusiv în această situație și încearcă să se victimizeze, încearcă să exploateze această situație” și că jurnalistul și-ar fi putut da foc singur la mașină.

5 iunie 2018 Lucian Boncu l-a dat în judecată pe jurnalistul Dragoș Boța și a cerut 10.000 lei despăgubiri morale pentru că l-a făcut interlop.

6 iunie 2018 Lucian Boncu i-a transmis lui Dragoș Boța, în momentul în care jurnalistul documenta numirea de către Nicolae Robu a apropiatei sale, Patricia Chelbu Goje, ca șef al Serviciului creșe din Primăria Timișoara, că „tu cu ancheta ta jurnalistică, cu fițuica ta de doi lei, nu faci nimic, decât să mă iriți pe mine, să mă scoți din sărite.


(…) Vrei să îți arăt ce pot? Tu vrei să mă scoți pe mine din derizoriu (sic!), să scoți ce am mai rău din mine?”, l-a întrebat nervos Boncu pe jurnalist. Boncu a susținut că „nu ți-am dat foc la mașină dacă aia crezi. Mă, nu mai insinua prostii din astea, că nu am treabă cu mașini. Nu ai înțeles, nu ți-ai dat seama până acum? Eu am treabă cu oamenii. Sunt destul de bărbat să mă iau de oameni, nu de bunuri și de copii și de familii (…) toată lumea vorbește. Ești ultima speță de jurnalist care faci mizerii. Inclusiv primarul în spațiul public a declarat asta (…) Eu nu am treabă, că nu mă poți afecta cu nimica, că nu sunt persoană publică, dar sunt alții în funcții publice care îi afectează, poate, idiotule (…) Lasă-mi prietenii în pace. Ei nu duc ca și mine. Eu duc orice tăvăleală”.

29 ianuarie 2019 – Lucian Boncu a pierdut la Judecătoria Timișoara procesul intentat jurnalistului Dragoș Boța și PRESSALERT.ro. Boncu a fost obligat să-i plătească jurnalistului 3.000 lei cheltuieli de judecată. Interlopul a atacat sentința, dar a renunțat la proces, netimbrând acțiunea.

13 februarie 2019 – Ioan Nasleu provoacă un scandal monstru în clubul Fratelli și în susținerea sa vin mai mulți interlopi din gruparea Boncu, în frunte cu Paul Ștefan. La vremea respectivă, Nasleu a declarat „nu s-a întâmplat, nu am avut niciun incident în Fratelli. Exagerați ca de fiecare dată. Din câte știu a fost evacuat un recalcitrant, cineva de acolo, un un jandarm. Eu nu am avut niciun incident. Nu am lovit pe nimeni. Nu știu despre cine vorbiți” (întrebat de Paul, n.a).

3 mai 2019 PRESSALERT.ro publică o înregistrare video în care Ioan Nasleu este într-un club de manele, iar cântărețul face dedicații „pentru frații lui, pentru armata lui, pentru Luci Boncu, pentru Alin Oiță, pentru Barbu, Sașa, pentru Daniel Gheța, toată brigada”.

8 mai 2019 Robu apără relația lui Nasleu cu gruparea Boncu susținând „să nu dramatizăm. Deci, nu trebuie să se mai repete astfel de lucruri, ele trebuie evitate, că nu fac onoare nimănui, dar acum dacă s-a întâmplat la un moment, nu trebuie să facem chiar o tragedie din asta. Trebuie să tragem învățămintele de rigoare și atât”.

6 septembrie 2019 PRESSALERT.ro publică raportul Curții de Conturi care stabilește că numirea apropiatei liderului interlop Lucian Boncu, Patricia Chelbu, ca și șef serviciu creșe a fost ilegală, iar la concursul prin care concubina lui Boncu a fost angajată la același serviciu prin modificarea condițiilor ca să-i permite participarea, fiind singură pe post.

6 septembrie 2019 Primarul Nicolae Robu contestă raportul, susținând: „Curtea de Conturi nu e Dumnezeu”. Robu a explicat schimbarea condițiilor pentru concubina liderului interlop prin faptul că „nu a venit nimeni la concurs și atunci se schimbă condițiile. Dacă vezi că nu vine nimeni, până la urmă ceri studii superioare. Asta se întâmplă frecvent în instituțiile publice, unde, deși sunt salarii bune acum, nu este înghesuială. Pentru că este extrem de greu să lucrezi aici, într-un stres continuu, cu răspundere uriașă. Iată, că nu e înghesuială. Câteodată iei cu orice studii în ideea că se perfecționează la locul de muncă”

13 septembrie 2019 Primarul Robu într-o intervenție la B1 TV a afirmat că „nu sunt clanuri interlope în Timișoara, este unul dintre cele mai sigure orașe” și a afirmat că în cazul incendierii mașinii jurnalistului Dragoș Boța „nu este exclus să și fi-o incendiat singur. Unul de teapa lui e în stare și de așa ceva. Nu îl bagă nimeni în seamă. Era o mașină nefolosită de ani de zile care ocupa domeniul public. Acest domn s-a victimizat. A prezentat cazul altfel decât a fost. Nu este un jurnalist, este un calomniator de profesie”.

2 decembrie 2019 PRESSALERT.ro a prezentat în premieră imagini cu cei din gruparea Boncu, în frunte cu Paul Ștefan, care au sărit să-l apere pe Ioan Nasleu în scandalul pe care l-a provocat, în dimineața zilei de 3 februarie 2019, în clubul Fratelli.

15 ianuarie 2020 Actualul șef de la Piețe SA, Ioan Nasleu, cere Tribunalului Timiș 100.000 euro despăgubiri de la jurnalistul Dragoș Boța și ștergerea articolelor despre legăturile sale cu interlopii din gruparea Boncu de pe PRESSALERT.ro

4 februarie 2020 PRESSALERT.ro a publicat înregistrarea video în care Ioan Nasleu a fost filmat de interlopii din gruparea Boncu în timp ce sforăia pe o terasă și și-au făcut fotografii cu omul de încredere al primarului pe post de „trofeu”.

16 COMENTARII

 1. Cum dracu de la asasinate planificate mafiot treci la omorât babe. Ce dracu de papagal ați ridicat la nivel de interlop?
  Țara asta se duce pe râpă cu asemenea infractori.Bravo Boța pt. articolele tale.Dacă am avea mai mulți jurnaliști ca tine care să denunțe găinarii,probabil că alta ar fi situația.

 2. Imi vine sa rîd de aceasta actiune a organelor,cum dracu sa-ti treaca prin cap sa faci un dosar cusut cu ata alba(de omor cu arma de foc,trebuie sa ai conspiratori buni sau pe Spielberg in spatele actiunii)…vad un jurnalist care pare onest dar nu vad dorinte de asasinat,astea-s prostii pentru prosti!!!(uneori si jurnalistii pot fi manevrati de sistemul ticalosit si inca comunistoid in gandire)
  Maine,poimaine auzim ca de fapt s-a facut manipularea asta doar ca dorinta de a ataca politicul actual,este foarte multa mizerie in sistemul opresiv,fug padurile din munti si anchete zero…

  • Iar cu padurile:)) voi astia din PSD si daca ar cobori Isus mâine pe pământ tot Iohannis, pădurile și justiția ați urla 🙂 ce sa spun DIICOT nu are ce face și l-au prins pe umflatul porc asta ca traversa o bătrânica strada și s-au gândit “Hai sa ii înscenam îngerașului asta trafic de droguri , cămătărie , răpiri, crime și îl băgăm in fata pe Dragoș Bota” lol L-a pus judecătoarea aia senila(sau corupta) pe arest la domiciliu iar asta nici nu a ajuns bine acasă ca deja plănuia sa mai îngroape câțiva .

  • Gavrila Nicolae asta are masina de 60-70 de mii la 20 de ani … e venit cu personalul din oltenia cu toate neamurile, familie saraca . el si camarazii de arme tot sudisti si ei s-au inscris la scoala de hitman ii . Saracii copiii … ce naiba au mintit acasa sau nu au parinti … nasol sa iti petreci batranetea ca parinte in vizite la puscarie .

 3. Grasu este un fricos, el este papagal la fel ca și Nasleu,. Doi fraieri din dosul gări. De ce nu vb Robu Nicolae un primar de speta lor???? Robule ce zici bre???? Ai tăcut, nu mai vlagă în tine???? Poate te duci și tu până la Covid, ce zici?? Sunteți cu toții niște oameni care veți fi votați, sunt sigur că Robu legat de interlopi va câștiga sigur primăria la alegeri. Ce zici bre??? Robule tu cu interlopii tăi!!!!!

 4. La puscarie cu ei, 25 de ani sa stea, cand o sa iasa nu o sa le mai arda de droguri si razbunari … Felicitari Dragos Bota… doar oameni ca tine pot face dreptate

 5. Rași fizic, la propriu și nu numai în Timișoara. Acești mârlani sunt un cancer pt. România. Pt asta Poliția trebuie să fie reformată, cu oameni integri și hotărâți să aplice legea. Acum ar fio cea mai bună ocazie să fie anihilați și cei care au aterizat de prin lume de frica coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.