Iohannis: Școlile, grădinițele și universitățile nu se vor redeschide în acest an...

Iohannis: Școlile, grădinițele și universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar

0
DISTRIBUIȚI

eleviPreședintele Klaus Iohannis a anunțat după ședința de guvern de astăzi că școlile, grădinițele și universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar.

În caz excepțional, elevii aflați în ani terminali vor putea merge la școală pentru a pregăti examenele naționale între 2 și 12 iunie.

După o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, Klaus Iohannis anunță că școala nu se va deschide în acest an.

„Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat.


Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă. Nu este așa. Am avut ieri peste 400 de noi cazuri de persoane infectate, azi avem peste 300. Nu putem vorbi despre o relaxare sau despre o încetinire”, a declarat președintele.

Potrivit acestuia, autoritățile trebuie să țină cont de câteva lucruri simple, respectiv dacă elevii ar merge la școală, ar exista două riscuri majore: să ducă boala la școala și să ducă boala de la școală acasă.

„Am dorit să știm și ce fac alte țări. Am constatat că sunt o serie de țări care nu mai doresc să redeschidă școlile, alte țări unde situația e în evaluare. Ne-am uitat la exemplul din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala. Nu a decurs foarte bine: după câteva zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv, mai mulți dascăli au ajuns la terapie intensivă. Lucrurile nu sunt deloc simple”, a adăugat Iohannis.

Astfel, s-a decis ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar grădinițele, școlile și universitățile să se nu mai deschidă.

Anul școlar se va termina pe 12 iunie, iar până atunci continuă formele de învățământ la distanță, iar mediile se încheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.