La mulți ani, Teo Milea! De ziua sa, pianistul susține un concert...

La mulți ani, Teo Milea! De ziua sa, pianistul susține un concert online

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia ziei sale de naștere, pianistul Teo Milea va susține un concert special online astăzi, 21 aprilie, de la ora 20, eveniment care va putea fi urmărit pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă suntem departe unul de altul și trebuie să stăm în casă, eu vă invit în sufrageria muzicală, la concertul de ziua mea – Live pe Facebook. Am să vă cânt piesele voastre preferate și am să sărbătoresc alături de voi împlinirea celor 38 de primăveri“, spune artistul.

Teo Milea s-a născut la Chișineu Criș și a început să cânte la pian la vârsta de 6 ani la Liceul de muzică „Sabin Drăgoi” din Arad. A urmat cursurile Facultății de Muzică, de la Universitatea de Vest din Timișoara, iar după absolvirea facultății a făcut parte din câteva trupe de jazz, precum Horea Crișovan Quartet sau The Trumpet Sound, împreună cu care a cântat în diferite cluburi și festivaluri .


În iulie 2012 a lansat la Timișoara albumul „on white… and black keys“, iar apoi a susținut recitaluri la Viena, Nürnberg sau Dortmund. La 1 decembrie 2012 a susținut un concert la Comandamentul României de la NATO, de la Bruxelles, cu ocazia Zilei Naționale a României. La 26 iulie 2013 s-a căsătorit cu Raluca Milea, care se ocupă de partea managerială a proiectelor sale, iar în anul 2015 a lansat albumul „Open Minds” printr-un concert la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, concert care a reprezentat și un rămas bun înaintea plecării în Canada.

În 2016, Teo Milea reușește calificarea să în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs „Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, fiind primul instrumentist care ajunge atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo – „Irreversible” – și câstiga totodată și Votul Popular, din peste 2000 de artiști înscriși. De asemenea, în același an, Teo Milea a fost invitat de Koerner Hall Toronto să susțină concertul „Postlude”, dedicat binecunoscutului pianist Italian Ludovico Einaudi. În 2019 Teo Milea este invitat din nou în cadrul programului „Postlude”, de această dată după concertul îndragitei Mariza. La începutul acestui an, artistul a susținut o serie de concerte în țara noastră, printre opririle sale numărându-se și un concert în sala Liceului „Ion Vidu” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.