Liberalul Pavel Popescu, apologia cenzurii: ”Am spus că ar trebui făcut...

Liberalul Pavel Popescu, apologia cenzurii: ”Am spus că ar trebui făcut ceva, nu numai în cazul politicienilor”

1
DISTRIBUIȚI

 

Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, a avut, ieri, două declarații prin care atacă libertatea de exprimare și face apologia cenzurii, amestecând știrile false propagate de anumite site-uri cu opiniile exprimate de adversarii politici. Într-o intervenție la Antena 3, acesta a susținut că ar trebui închise mai multe site-uri din România, nu numai cele care au fost șterse în perioada stării de urgență. Ulterior, a revenit cu o postare pe pagina sa de Facebook, în care a scris ”M-am conversat azi la tv cu Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, care în loc să-și caute niște spețe serioase era intrigată de faptul că guvernul a ordonat închiderea unor site-uri ce răspândeau panică și informații false despre coronavirus. La ce prostii scrii, mă gândeam să le recomand colegilor mei din guvern și blogul tău…P.S.2 Victor Ponta are blog?”.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a explica postarea, deputatul a susținut că ”nu am spus că ar trebui închis site-ul Renatei Weber.


Nici nu știu dacă are site. (…) În cazul lui Victor Ponta nu vorbeam de o închidere, ci era o dojană politică cu privire la cantitatea de fake news pe care el o ventilează în mediul public”. Pavel Popescu a declarat că s-a enervat pentru că ”Sorin Ovidiu Vântu spunea că pentru această criză sunt de vină americanii ceea ce este o aberație”. Întrebat unde mai este libertatea opiniilor, Popescu a susținut că ”nu discutăm de chestiuni light. Era o postare politică. (…) Ce spunea el era că în toată această criză economică și criza coronavirusului cei care sunt vinovați sunt americanii. Putea să spună că sunt nemții, austriecii sau oricare altă țară și este aceiași chestiune, dar ca să inoculezi chestia asta e…”.

Întrebat dacă trebuie cenzurați cei cu alte opinii politice, așa cum a sugerat în postarea sa, Pavel Popescu a susținut că ”în niciun caz nu vom ajunge acolo pentru că principiul pe care îl susținem tot timpul este libertatea de exprimare. Nici nu se pune problema. Problema se pune în felul următor – profitând de criză sunt unii politicieni, și nu vorbim de politicieni populiști, vorbim de politicieni iresponsabili care fac absolut tot felul de afirmații scoase din context și false. De multe ori, fake-news-uri. Am spus că ar trebui făcut ceva, nu numai în cazul politicienilor. O lege va trebui să stabilească chestia asta (ce e sau nu fake news, n.a.). De exemplu Germania a făcut o lege în direcția asta, am și avut un grup de lucru cu cel care a pus bazele acestei legi. România nu are bazele acestei legi pentru că nu are nici infrastructura necesară pentru a scana, ca să spun așa, tot mediul virtual de aceste fake news-uri. Oricum, nicio țară nu are capacitate de a lupta cu fake news-ul de a limita măcar jumătate”.

Întrebat cine garantează că nu vor fi cenzurate și site-urile de știri când dau informații care nu convin puterii, deputatul PNL a susținut că ”nimeni nu a discutat despre site-uri asumate de presă, cu o identitate asumată în spate”.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Libertate? Constituție? Hai să fim serioși! Nu știu cine e și de unde a mai răsărit acest Pavel Pavelescu, probabil tot un zero barat gen PNL, trecut prin școală precum gâsca prin apă, dar bun de papagal. Și vine papagalul să închidă site-uri. Nu e de mirare fascizarea României cu un președinte și un guvern PNL. Pavelescule, tac-tu e mândru de tine? Tu ai auzit de Constituția României?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.