Luca Dragu, solistul trupei timișorene Allover, a lansat un album cu piese...

Luca Dragu, solistul trupei timișorene Allover, a lansat un album cu piese compuse pentru spectacole de teatru

0
DISTRIBUIȚI

Solistul trupei timișorene Allover, Luca Dragu a lansat un album care conține opt compoziții create pentru spectacole de teatru.

„Unul dintre avantajele izolării este că ajungi să termini proiecte pe care le ai aveai în plan de ceva timp, dar dintr-un motiv sau altul, nu ai apucat să le concretizezi. Un astfel de proiect era un album cu muzica pe care am compus-o, sau produs-o pentru diferite piese de teatru, colaborări care îmi sunt extrem de dragi, şi pe care plănuiam de ceva timp să le împart cu voi“, a apus solistul formației timișorene care a debutat sub numele de All Friends Band, iar anul trecut, ca urmare a unor modificări de componență și stil, și-a schimbat numele în Allover. Materialul discografic care conține piese realizate pentru spectacole de teatru de Luca Dragu și Alexandra Nedel poate fi ascultat aici.

În cele ce urmează am realizat un mini-interviu cu tânărul artist, în care am aflat cum s-a născut albumul numit „Whatever you want it to be” și care e povestea acestor compoziții.

– Când și cum s-a născut ideea acestui album discografic?

– Ideea e veche, impulsul a venit de la o persoană specială, acum câteva luni. Procesul de lansare propriu zis a fost foarte simplu. M-am trezit într-o dimineaţă cu gândul că vreau să scot piesele. Făceam o selecţie, când am dat de nişte înregistrări cu Alexandra, din vara trecută, şi mi-a picat fisa. Mi s-a părut că îmbogăţesc soundul albumului, dau şi mai multe nuanţe. Aşa că am sunat-o, i-a plăcut foarte mult ideea, am sunat-o şi pe Jacqueline, care a făcut una dintre preferatele mele piese de pe album, „Commotion”, şi gata. În ziua aceea am mixat şi masterizat cu DMP piesele, i-am scris lui Claudiu Popescu, care făcuse fotografia pe care mi-o doream ca şi copertă, a fost super amabil, şi, just like that, la sfârşitul zilei aveam un produs. Îmi voi aminti întotdeauna acest demers ca fiind neaşteptat de natural, datorită bunătăţii necondiţionate de care au dat dovadă.

– Care este povestea pieselor pe care le-ai compus pentru spectacole de teatru?

– Am încercat să compun muzică de teatru prima dată acum doi ani, pentru spectacolul „Verrücktes Blut”, unde am şi jucat, şi am interpretat „live” piesele.


Mi-a plăcut deosebit de mult, şi a dat şi roade, dat fiind că am ajuns să jucăm piesa prin ţară, şi în afara ei, şi am câştigat cel mai bun spectacol la festivalul Teatrul sub Castani, din Iasi. Ţin minte că m-a ajutat Johnny Kui cu una-alta, fiind la început.

De atunci am continuat să compun, ba singur, ba împreună cu David (DMP). E foarte diferit de ceea ce fac cu band-ul, dar îmi place mult aspectul acesta. Printre altele, am ajuns să facem muzica şi pentru o trupă din Ucraina, Bukowiner Phoenix, cu nişte actori extraordinari, a fost o experienţă inedită. Cam de pe atunci am hotărât că într-o zi, vreau să lansez piesele, o parte din mine care nu a mai fost văzută până acum.

– Compozițiile dedicate pieselor de teatru au „substanță“ și dacă sunt ascultate acasă, fără a fi conectat într-un fel sau altul la spectacolul cu pricina?

– M-am gândit la asta. Cred că depinde de starea celui care ascultă. Pe de o parte, cineva care a văzut şi piesele, le ascultă altfel, pe de altă parte, sunt de părere că piesele conservă o anume emoţie în ele, şi lumea se poate conecta la ele, cu puţină imaginaţie. De aceea am şi numit albumul „Whatever You Want It to Be”. Şi ordinea pe care am ales-o are un sens, sfatul meu este să ascultaţi albumul cap-coadă. Nu e nici foarte lung 🙂

– Anul trecut, scurtmetrajul „Iron Thorns“, a fost recompensat cu premiul #DraculaDigital, în cadrul Festivalului Dracula Film din Brașov. Cum se împletește dragostea ta pentru muzică, teatru și film?

– Muzica a fost prima „de care am dat”, şi cred că este cea mai importantă pentru mine. În clasa a şasea, când am intrat în trupa de teatru NIL, mi-a schimbat complet viaţa. Teatrul m-a învăţat extrem de multe lucruri, care mi-au folosit enorm, atât pe scenă cu band-ul, cât şi în viaţa de zi cu zi. Şi prin intermediul teatrului am cunoscut oameni extraordinari, precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureş sau Gigi Căciuleanu.

Filmul este „nou-venitul”. Este complet altă mâncare de peşte, actoria pe scenă, şi actoria de film. Faptul că ne-am calificat la Braşov, şi că am şi câştigat a fost o supriză imensă, şi timpul petrecut acolo a fost magic. Şi la capitolul oameni faini, au contat foarte mult feedbackul şi discuţiile cu Medeea Marinescu, sau Ştefan Iancu, de exemplu.

– Care dintre acestea îți place cel mai mult?

– Cel mai mult îmi place când am ocazia să le combin. Este un lucru cu totul şi cu totul special, şi sunt extrem de recunoscător că pot să îl fac, jucându-mă şi cu muzica, şi cu actoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.