Marcel Vela: Cei care vin în țară din „zona roșie” intră în...

Marcel Vela: Cei care vin în țară din „zona roșie” intră în carantină instituționalizată. Avem încă 13.000 de locuri libere

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că în România sunt disponibile 13.254 de locuri în carantină, iar la nevoie acestea se pot multiplica. „Cei care au crezut că vor veni acasă de Paști și vor sta în izolare la domiciliu au înțeles eronat”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, joi, că românii din străinătate care vin acasă de sărbători vor intra în carantină, nu vor rămâne în izolare la domiciliu, așa cum s-a vehiculat.


„Cei care totuși vin, ne obligă să aplicăm prevederile ordonanțelor militare, ceea ce înseamnă că vor sta în locuri special amenajate de carantină. În această zi, avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină”, a spus ministrul.

Acesta a precizat în județele în care nu mai sunt locuri de carantină, prefecții pot rechiziționa anumite spații de cazare sau pot cere ajutor județelor învecinate. „Dacă prefecții nu mai au locuri pot chiar rechiziționa anumite spații de cazare pentru a oferi locuri suplimentare sau pot apela la județele învecinate pentru a carantina cetățeni dintr-un județ în altul”, a mai spus Marcel Vela.

Carantina la domiciliu este, potrivit ministrului, aplicabilă doar în ultima fază.

„Așadar, carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situație în care nu este acum România. Așa cum am spus, avem 13.254 de spații disponibile și capacitatea de a le multiplica. Cei care au crezut că vor veni de Paști acasă, că vor sta în izolare la domiciliu au înțeles eronat”, a precizat Marcel Vela.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.