Apel emoţionant al doctorului Virgil Musta către colegii medici: „Nu luați decizii...

Apel emoţionant al doctorului Virgil Musta către colegii medici: „Nu luați decizii pripite acum, când oamenii au nevoie de noi toți!”

2
DISTRIBUIȚI

Doctorul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timişoara, unitatea medicală cu o rată impresionantă de vindecări în rândul pacienţilor infectaţi cu coronavirus, a transmis un mesaj moblizator pentru colegii de breaslă. Virgil Musta le cere acestora să rămână „pe baricade”, în ciuda dificultăţilor, mai ales că în această perioadă aportul lor e crucial.

Mesajul doctorului Musta vine şi pe fondul demisiilor mai multor cadre medicale din oraş, dar şi din ţară. Medicul timişorean îşi susţine colegii care-şi cer drepturile, precum cei care solicită echipamentele necesare de protecţie, dar în acelaşi timp îi încurajează să nu se hazardeze şi să abandoneze lupta în perioada de pandemie.

„APEL CĂTRE TOȚI COLEGII MEI!

Mă refer acum la toți cei care suntem implicați într-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel în exercitarea actului medical.

Știu că și noi suntem oameni, avem și noi familii, iar mijloacele și modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori.

Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o «la bine și la greu»!

Trebuie să acționăm inteligent și într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalți mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, și mulți dintre ei vor trece prin boală fără să știe (la fel ca restul populației, de altfel).


Până la urmă, boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital. În plus, din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid.

În profesia noastră suntem obișnuiți cu diverse boli, multe care pot avea consecințe mult mai grave.

Nu intrați în panică, nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți!

În spitale, dacă se respectă măsurile de protecție riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitați echipamente de protecție, solicitați-vă drepturile, solicitați ajutor, dar rămâneți uniți, rămâneți «pe baricade», vom depăși împreună această perioadă.

Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut și văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiții foarte grele de lucru, își fac datoria și dau încredere și celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunțe.

Dumnezeu să ne dea înțelepciunea de a face ce trebuie și ce este mai bine pentru TOȚI!

Vă mulțumesc anticipat pentru efortul imens al fiecăruia dintre voi!

Numai împreună vom reuși!”, e mesajul postat de dr. Virgil Musta pe grupul de Facebook City Doctors-comunitate pentru sănătate!

2 COMENTARII

  1. cati dintre dezertori au luat amenda pentru „zadarnicirea combaterii pandemiei”? adica noi stam acasa degeaba? face fiecare chiar cum il taie capul si nu pateste nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.