Migranți sirieni veniți din Serbia, prinși de polițiștii care controlau declarațiile pe...

Migranți sirieni veniți din Serbia, prinși de polițiștii care controlau declarațiile pe proprie răspundere în centrul Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Rutieră care făceau parte, alături de Poliția Militară, din filtrul de la Punctele Cardinale, au oprit două taxiuri pentru control. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că cele două mașini care se îndreptau spre Calea Lugojului transportau migranți sirieni, un bărbat într-un taxi, repsectiv un bărbat și o femeie în celălalt.

Inițial, cei trei au încercat să le transmită oamenilor legii, în limba engleză, că nu vorbesc românește și că nu au acte, unul dintre bărbați spunând chiar că este din Kurdistan. În cele din urmă, însă, poșeta femeii i-a dat de gol. Cel trei aveau acte de identitate din Siria. Aceștia luaseră taxiurile din Piața 700, destinația finală fiind Lugoj.

Polițiștii le-au dat celor trei măști de protecție și mănuși, fiind chemată Poliția de Frontieră. Acestora, sirienii le-au povestit că au venit noaptea trecută din Serbia, aduși de o călăuză, au stat într-un apartamentdin Timișoara și au pornit sore Lugoj unde urmau să fie ascunși într-un TIR care să-i treacă frontiera.


Cei trei migranți ilegali, dar și taximetriștii, au fost duși la audieri, urmând ca sirienii să ajungă într-un centru de carantină, ținbând cont că au venit din Serbia. Au fost duși într-un centru de carantină, iar polițiștii de frontieră au deschis un dosar.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.