Minciuna lui Robu cu care a încercat să ascundă protecția pe care...

Minciuna lui Robu cu care a încercat să ascundă protecția pe care a acordat-o apropiatei interlopului Boncu

1
DISTRIBUIȚI
Lucian Boncu și Patricia Chelbu, fotografia pe care Nicolae Robu a ignorat-o aproape un an de zile

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, minte fără nicio problemă în încercarea de ascunde legăturile dintre adiministrație pe care o conduce și interlopii din gruparea lui Lucian Boncu, prietenul de chefuri al protejatului său, Ioan Nasleu. Într-o declarație pentru Europa Liberă, Robu a susținut, referindu-se la Anne Marie Ditte, iubita liderului interlop,  Patricia Chelbu, soția prietenului lui Boncu pe care a numit-o fără concurs în fruntea Serviciului Creșe, că ”Eu nu i-am cunoscut pe niciunul, iar la Creșe nu vrea să vină nimeni, fiindcă e greu. Am schimbat-o din funcție pe doamna aceea înainte de a se fi scris ceva”.

O minciună uriașă spusă de Robu fără să clipească. Vă reamintim că, în iunie 2018, am dezvăluit legătura dintre Patricia Chelbu, fostă Goje, care a fost angajată în Primăria Timișoara ca și consilier 2 la Serviciul Creșe, iar apoi a fost numită, fără concurs, ca șef al serviciului, și liderul interlop. Am publicat atunci și o fotografie în care aceștia apăreau împreună la masă. În timpul documentării acestui material, Lucian Boncu a făcut presiuni, sunând la telefon și amenințând: „Eu am treabă cu oamenii. Sunt destul de bărbat să mă iau de oameni, nu de bunuri și de copii și de familii. (…) Ești ultima speță de jurnalist care faci mizerii. Inclusiv primarul în spațiul public a declarat asta. (…) nu-ți dai seama că dai în oameni, dărâmi oameni? Eu nu am treabă, că nu mă poți afecta cu nimica, că nu sunt persoană publică, dar sunt alții în funcții publice care îi afectează, poate, idiotule (…) Lasă-mi prietenii în pace.


Ei nu duc ca și mine. Eu duc orice tăvăleală”.

În 18 iunie 2018, după ce DSP Timiș a descoperit nereguli la mai multe creșe, Nicolae Robu i-a luat apărarea Patriciei Chelbu, afirmând că „face treabă foarte bună până acum, nu am motive. Eu știu că sunt aspiranți la toate funcțiile și unii rămân cu frustrări în momentul în care altul ajunge într-o funcție la care aspiră ei. Până acum face treabă foarte bună, nu am motive să fiu nemulțumit de ea, este tânără, dar știe să fie și autoritară, în limitele firescului și ale legii. Când voi avea motive, dacă voi avea să pun pe altcineva… O să facem și concurs la momentul potrivit”

În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi, la sfârșitului anului 2018, s-a stabilit că Patricia Chelbu a fost numită ilegal ca șefă a Serviciului creșe de către primar deoarece nu îndeplinea condiția legală de a avea o vechime de doi ani în administrație. CV-ul acesteia a fost ascuns de administrația Robu, fiind dat jurnaliștilor cu majoritatea datelor ascunse, după o sentință a justiției.

De abia în martie 2019, primarul a dat-o afară din funcție pe apropiata lui Boncu din funcție după ce aceasta nu și-a publicat pe site CV-ul așa cum a hotărât Robu. La două săptămâni după acest moment, Robu a repus-o în funcție pe ascuns pe Patricia Chelbu. Ulterior, primarul a susținut că a fost doar o numire pentru 30 de zile pentru că trebuia să semneze niște documente că avea specimen de semnătură.

Luciam Boncu a fost interceptat în timp ce susținea, în timpul unei partide de prizat cocaină, că promovarea acesteia ar avea alt motiv „mama lui Patricia e directoare la Spiru Haret și tata lu’ Patricia, directorul de la Politehnică, Goje îl cheamă, uite acum îți dau pe net (…) Mă ai înțeles? Dar nu poate să zică niciodată că domnu Goje, că domnu rector și-a angajat fiica, că nu e nimic anormal”.

Când Lucian Boncu a fost ridicat de DIICOT, la sfârșitul anului trecut, Patricia Chelbu a fost prezentă ca să-l susțină, chiar dacă era gravidă.

1 COMENTARIU

  1. Domnule primar Robu Nicolae este adevărat că copii dumneavoastră construiesc cartiere cu mai multe vile????

    Domnule primar de unde au copii dumneavoastră milioane de euro să construiască?????

    De ce nu răspundeți la aceste întrebări??????

    Pot să cred că tăcerea dumneavoastră este în scop afirmativ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.