Ministrul Educației: Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate...

Ministrul Educației: Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, fără materia din semestrul al II-lea al acestui an

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți, că examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcție de durata stării de urgență, însă cu excluderea materiei care ar fi trebuit predată în semestrul al II-lea al acestui an, afectat de pandemie.

„Probele scrise ale Evaluării Naționale și a examenului de Bacaluareat ar putea fi organizate în luna iulie.


Programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a anunțat Monica Anisie.

Ministrul a anunțat că au fost anulate simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasa a 2-a, a 4-a și a 6-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare.

„Sesiunea specială a Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi, de asemenea, anulată”, a mai spus Monica Anisie.

Potrivit acesteia, situația școlară pe semestrul al doilea va fi încheiată la toate disciplinile cu minimum două note, la care se adaugă teza acolo unde este cazul. „Subiectele petntru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat pâna în 11 martie 2020”, a declarat ministrul.

Cursurile în școlile din România au fost suspendate în 11 martie.

Ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat că data exactă de reluare a cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar se va stabili în funcție de durata stării de urgență instituită din cauza epidemiei de coronavirus.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.