Ministrul Sănătății despre reluarea spectacolelor și a competițiilor sportive sau redeschiderea mall-urilor:...

Ministrul Sănătății despre reluarea spectacolelor și a competițiilor sportive sau redeschiderea mall-urilor: Poate peste două – trei luni

4
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, că posibilele relaxări ale măsurilor luate în timpul pandemiei nu vor duce la reluarea spectacolelor, a activităților sportive sau la redeschiderea mall-urilor. În funcție de dinamică, aceste redeschideri se vor produce în următoarele două – trei luni.

„La reluare (a competițiilor sportive, spectacole, mall-uri – n.r.), nu. La reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți”, a spus ministrul Sănătății la Digi 24.

Întrebat când vor putea fi luate în calcul aceste relaxări ale măsurilor, Tătaru a spus că este posibil în următoarele două – trei luni.

„Ne gândim după următoarele două – trei luni ca și evoluție.


Este o dinamică și trebuie evaluată. Fiecare moment al acestei evaluări ne va da și restricția sau ridicarea restricției”, a mai spus Tătaru.

De asemenea, întrebat despre redeschiderea granițelor după relaxarea restricțiilor, ministrul Sănătății a precizat că acestea vor fi dispuse în context larg, în funcție de evoluția cazurilor din țara noastră, dar și din țările vecine.

„Dacă facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste granițe. Vom face și noi ce fac vecinii noștri în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluția țării noastre și fiecare măsură va fi luată progresiv. Suntem într-o pandemie care mai lasă un an – doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populației după această curbă și să pregătim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mică decât aceasta, dar să ne pregătim pentru a proteja o țară, inclusiv prin limitarea accesului”, a mai spus Tătaru.

4 COMENTARII

  1. lasa, boule, spectacolele. lasa-ne sa ne vedem de munca fara sa fim abuzati de politie pe strazi. tineti-o tot asa si scenele cu politia luand pumni se vor repeta

  2. Asa e tibi, ai dreptate, esti un dobitoc deosebit. Cine te abuzeaza ma pe strada, Politia ?Respecta legea si nu te va abuza nimeni, abuzurile sunt doar in mintea ta bolnava, prostovane. Tu pe ce lume traiesti, frustratule, nu vezi ca s-a incins tarata in astia colorati, ce vrei sa faca Politia, sa le ofere flori, idiot ce esti ?Vai steaua ta, esti…prafao

    • prefa-te ca nu exista abuzurile politiei, imbecilule. eu, de exemplu, nici nu am de gand sa ies pe strada, de frica acestor indivizi pe care CUM ii voi contesta in justitie? sa risc inca o amenda? pentru ceva ce nu este „esential”? adica… stii tu… DREPTURILE MELE. cu „prafao” te adresezi bovinei din familia ta, stii tu care

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.