Ministrul Sănătății: Toate cadrele medicale de la Spitalul Județean Deva vor fi...

Ministrul Sănătății: Toate cadrele medicale de la Spitalul Județean Deva vor fi testate și nu se duc acasă. Medici militari, puși la conducerea spitalului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-365445574">

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că toate cadrele medicale de la Spitalul Județean Deva vor fi testate pentru coronavirus, urmând ca apoi să stea în hoteluri și să nu se mai întoarcă acasă până la aflarea rezultatului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că va fi testat tot personalul medical de la Spitalul din Deva, unde mai multe cadre medicale și pacienți au fost infectați cu noul coronavirus.

„În acest moment, vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi-instituționalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineață să facă munca pentru care sunt pregătiți. Cei care nu vor accepta, nu ne vom putea permite ca să reintroducem în spital, venind din oraș, același virus. În condițiile în care avem personal medical care a fost pozitiv este testat prima și a doua oară și este negativ, va putea veni la serviciu, la spital și de la domiciliu, având în vedere că ei sunt cei care au imunitatea făcută și nu mai pot transmite”, spus Tătaru.

Personalul medical nu se va mai întoarce acasă până când testele nu vor fi definitiv negative, pentru a nu exista posibilitatea infectării și altor persoane din familie.

Medici militari, puși la conducere

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că la conducerea spitalului din Deva a fost pusă conducere militară, la fel ca și la conducerea Spitalului din Suceava.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că medicii militari care preiau conducerea Spitalului din Deva vor discuta cu fosta echipă de conducere și se va face un proces de predare-primire.

„Ne vom deplasa la spital, vom vedea condițiile de acolo, vom avea o discuție cu fosta echipă, care va trebui să facă predare-primire, care va fi strict interimară pentru managementul militar pe care l-am impus, precum și cei din serviciile administrative care vor trebui să prezinte o situație la zi”, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, la Deva au ajuns în noaptea de marți spre miercuri, echipamente, medicamente și materiale sanitare.

„În condițiile în care vom avea și o colaborare și din ce am văzut aici, la nivel de Prefectură și de Consiliu Județean, am văzut disponibilitate, acest management va sta doar cât este nevoie”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că în trei – patru săptămâni se poate gândi la un management civil care să preia și să respecte toate condițiile impuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.