Ministrul Sănătății vorbește despre ”lacune” în managementul Spitalului Municipal Timișoara și ”măsuri...

Ministrul Sănătății vorbește despre ”lacune” în managementul Spitalului Municipal Timișoara și ”măsuri în consecință”

2
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în urma anchetei pe care a dispus-o la maternitatea Odobescu după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că zece bebeluși de aici au fost confirmați cu COVID 19, vor fi luate măsuri, inclusiv în privința managementului de la spitalul aflat în subordinarea administrației conduse de Nicolae Robu. ”Regret tot ce se întâmplă”, a susținut ministrul la emisiunea ”Sinteza zilei” după ce o mămica a vorbit despre zilele de coșmar petrecute în Spitalul Municipal Timișoara.  ”În acest moment putem constata atât ca management la nivelul spitalului, cât și ca și conduită la nivelul direcției de sănătate publică, care trebuia să supervizeze activitatea medicală, au fost lacune și nu s-a întreprins absolut nimic”, a susținut Tătaru, amintind schimbarea directoarei de la DSP Timiș.

Ministrul a susținut că ”va trebui, efectiv, de evaluat un management, stocuri de medicamente, stocuri de echipamente pe care trebuia să le aibă.


Vor urma și niște aprovizionări de la nivel central, prin Unifarm, dar trebuie să evaluăm, efectiv, și patologia pe care spitalul municipal o poate evalua și trata în acest moment. Avem, în același timp, în vedere și celelalte spitale din Timișoara, care pot prelua atât patologie COVID, cât și non-COVID”.

Nelu Tătaru a anunțat că managementul Olimpiei Oprea nu va fi ocolit, având în vedere și declarațiile asistentelor infectate cu coronavirus care au denunțat faptul că nu au avut echipamente de protecție. ”Avem o echipă nouă la DSP Timiș, care va face o anchetă completă. Vom evalua absolut tot personalul, cât și mămicile și noi-născuții. Trebuie într-adevăr să cunoaștem ce s-a întâmplat la maternitatea Odobescu și să putem limita efectele, iar eventualii pozitivi simptomatici să-i putem trata de urgență.  Un triaj epidemiologic superficial, o conduită care a urmat deficitară și am văzut ce s-a întâmplat. DSP-ul va merge și pe evaluarea managementului de acolo și deciziile vor fi în consecință”, a susținut ministrul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.