Ministrul Transporturilor și șefa CNAIR, în vizită pe șantierul centurii de sud,...

Ministrul Transporturilor și șefa CNAIR, în vizită pe șantierul centurii de sud, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu Directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, au fost astăzi pe proaspăt inauguratul șantier al variantei de ocolire Timișoara Sud.

„Astăzi am văzut o mobilizare bună pe șantier. Sperăm să o țină tot așa și să crească numărul de utilaje și de lucrători. Proiectul are sursă de finanțare din fonduri europene, ceea ce este foarte important, iar noi, Compania, i-am asigurat și plata avansului. De săptămâna viitoare vor fi aici și consultantul, inginerul, DRDP Timișoara și cu toții vor lucra astfel încât proiectul să nu stagneze, să nu ne mai oprim din cauza unor avize sau relocării utilităților. Și aici, ca și la celelalte proiecte în derulare, am solicitat colegilor mei și antreprenorilor să facem un parteneriat, o echipă, astfel încât să ne respectăm calendarele asumate și să finalizăm proiectele începute”, a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR.

Centura sud a Timișoarei, în lungime de 25,69 km, va fi realizată de compania TIRRENA SCAVI S.p.A, iar valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA.


Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Sursa foto: DRDP Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.