Muzica mai aproape de tine: lansare de film documentar cu Romanian Chamber...

Muzica mai aproape de tine: lansare de film documentar cu Romanian Chamber Orchestra

0
DISTRIBUIȚI

Romanian Chamber Orchestra, un proiect unic cereunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii, lansează sâmbătă, 25 aprilie, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce prezintă primul proiect al acestui ansamblu, care a avut loc în toamna anului 2019.

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici aiacestui ansamblu, proiectul fiind realizat de Asociația Tribul Artistic din Timișoara. Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigătoral Premiului Grammy (2020) pentru „Cel mai bun album instrumental”.

Filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce se desfășoară sub semnul emoției și al bucuriei de a fi împreună pe aceeași scenă, va fi lansat în mediu online, pe pagina de Facebook a orchestrei,la data de 25 aprilie, începând cu ora 19.00.


Durata filmului documentar este de 90 de minute.

Documentarul, realizat de regizorul Alexandru Condurache și producătoarea de filme Diana Iabrașu, prezintă poveștile muzicienilor care fac parte din această orchestră și urmărește parcursul ansambluluiRomanian Chamber Orchestra, începând cu primele repetiții desfășurate la Timișoara, în Sala Barocă a Muzeului de Artă, cursurile de măiestrie interpretativădedicate tinerilor muzicieni români care sunt incluse în programul educațional al proiectului, și încheind cu concertul de la București (Sala Radio) care a însemnat și finalizarea primei ediții a proiectului.

În data de 22 aprilie, de la ora 19 va avea loc premiera concertului Romanian Chamber Orchestra susținut la Sala Radio, București, în cadrul proiectului „Moștenitorii României Muzicale” (noiembrie 2019). Succesul orchestrei din toamna anului 2019, momentul apariției sale, este unul incontestabil, concertele susținute la Arad, Timișoara și București bucurându-se de o largă apreciere. În această notă, pentru a aduce muzica mai aproape de melomani, chiar și într-o sală de concerte digitală, lansarea documentarului este precedată de o premieră în data de 22 aprilie, ora 19.00, când pe pagina de Facebook a Romanian Chamber Orchestra se va difuza concertul susținut de orchestră la Sala Radio. Concertul a fost inclus în proiectul „Moștenitorii României Muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.