Naționala feminină homeless formată la Timișoara nu mai merge în Finlanda. COVID-19...

Naționala feminină homeless formată la Timișoara nu mai merge în Finlanda. COVID-19 a anulat și Mondialul destinat persoanelor cu probleme sociale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Mihai Rosuş

Homeless World Cup, competiţia de fotbal de stradă destinată persoanelor cu probleme sociale, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.


România ar fi fost reprezentată şi la această ediţie de o selecţionată feminină. La fel ca formaţiile masculine care au avut succes la primele participări şi cea de fete a fost iniţiată de timişoreanul Mihai Rosuş.

Coronavirusul nu a dus la amânarea ori anularea marilor competiţii tradiţionale. Ci afectează şi sportivii amatori aflaţi mai departe de lumina reflectoarelor. Fetele, o parte dintre ele cu activitate cunoscută la echipele din judeţul Timiş, urmau să meargă pentru a doua oară pe „scena mondială”. De această dată Mondialul trebuia să aibă loc la Tampere, în Finlanda. România era printre cele 16 naţionale care îşi anunţaseră prezenţa la competiţia feminină, dar din cauza noului coronavirus organizatorii au decis anularea acestei ediţii.

În vara trecută la prima participare a variantei feminine a naţionalei persoanelor cu probleme sociale, România se clasase pe locul 3 la Cardiff! Chiar dacă în acest an nu va avea loc Homeless World Cup, deoarece vorbim de persoane care au mare nevoie de sprijin, se face apel prin intermediul paginii oficiale la donaţii. De asemenea, în mod gratuit, fanii ţărilor implicate sunt invitaţi să-şi rezerve, gratuit, un loc pe un stadion virtual dedicat competiţie. Iar pe 5 iulie va fi celebrată Ziua „Homeless World Cup 2020!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.