Nenorocire-n zodia coronavirusului la Periam – izolați cu moarta-n casă, fiul...

Nenorocire-n zodia coronavirusului la Periam – izolați cu moarta-n casă, fiul acesteia în stare gravă la spital

0
DISTRIBUIȚI
Foto Virgil Simonescu

”Ce facem că stăm cu bunica Elena moartă-n casă de azi dimineață? E și acum pe pat cum au lăsat-o ăia de la salvare”, ne întreabă nepotul sprijinit în poarta casei decorată cu lalele din mortar, de la marginea Periamului. E aproape șapte seara. Nenorocirea din a doua zi de Paște a venit după ce copilul femeii a fost dus, vineri la spital, și confirmat cu coronavirus. ”Când a plecat s-a dus pe picioare. L-au dus la Județeană (Spitalul Județean Timișoara, n.a.) și de acolo a doua zi la Victor Babeș. A fost rău, dar acum cică-i mai bine Nu mai e cu mască cu aer”, povestește soția acestuia.

Bunica Elena a dat semne de rău în prima zi de Paște. ”N-a avut nimic, febră sau ceva. A început să respire tot mai greu. Azi, pe la 9,30, 10 a murit. La vreo jumătate de oră după ce a plecat salvarea. I-a dat o injencție ca să se mai liniștească că era prea agitată. Nu a ajuns salvarea la Sânpetru că bătrâna mea era gata. A mai răsuflat de câteva ori și gata. Avea 83 de ani. De când s-a dus la spital soțul meu, ea s-a tot închis în ea”, povestește femeia.

S-a dat alarma – a venit Poliția, a sunat DSP-ul, a venit iar ambulanța să le ia teste.


”Până azi nu a venit nimeni să ne spună să nu mai ieșim sau ceva. Azi am fost sunați. Și Poliția și DSP. De ieri, de la 10,30, nu am mai ieșit din casă după ce i-a venit testul și l-au dus pe tata la Babeș. Când am auzit l-am sunat pe șeful de la ferma de porci să-i spun că nu mai merg la lucru. Probe ne-au luat la toți de abia azi. Suntem trei în viață – eu, mama și fiică mea care are 10 ani. Am băgat-o în izolare într-o cameră de când a murit a bătrână și i-am zis să nu mai iasă. Acum cât mai stăm cu ea moarta-n casă și nu știm ce să facem”, ne spune bărbatul. Primarul din Periam, Cornel Dumitraș, le dă vestea proastă – ”pompele funebre nu o ridică decât după ce-i vin probele de coronavirus și se dă certificatul de deces. Mâine pe la 11”.

Cei doi se privesc și pleacă-n casă, vorbind aproape-n șoaptă ”stăm la noapte cu ea-n casă. Să vină testele”. Primarul pleacă, nu înainte să ne asigure că Poliția supraveghează casa și că speră să nu mai apară alte cazuri. Până acum, la Periam au mai fost confirmare două cazuri – o tânără de 34 ani și 170 de kilograme și un alt bărbat cu multe probleme de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.