Bomba cu ceas, după cele trei cazuri noi de COVID 19 de...

Bomba cu ceas, după cele trei cazuri noi de COVID 19 de la ”Municipal”: ”Nimeni nu este acasă, în izolare la domiciliu. Niciun contact direct”. Conducerea spitalului a adoptat omerta

0
DISTRIBUIȚI

 

Haosul de la Spitalul Municipal Timișoara ia amploare, în timp ce anchetele Direcției de Sănătate Publică Timiș dezvăluie faptul că nu există nici măcar fluxuri clare pentru pacienți, astfel încât să fie prevenită răspândirea coronavirusului, și nu se știe ce echipamente trebuie să fie folosite de cadrele medicale în diferite zone ale unității medicale.

Două asistente de la UPU și urgențe stomatologice și un medic chirurg, toți angajați ai spitalului aflat în subordinea primăriei, au fost confirmați cu coronavirus, fiind internați de câteva zile.


Cu toate acestea, conform informațiilor obținute de PRESSALERT.ro, nimeni nu a fost trimis în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, conform procedurii.

”Singura tură care a fost testată, că a făcut scandal medicul, a fost tura în care a lucrat asistenta de la UPU Clinicile Noi. Cealaltă tură nu.  S-au luat doar numerele de telefon de către cei de la DSP. Asta în condițiile în care asistenta a venit cu mama ei, care și ea a fost confirmată ulterior cu COVID 19, în urgențe că se simțea rău, pe cealaltă tură. Evident că a stat cu colegii la discuții, acolo bot în bot. Echipamentele alea de protecție se folosesc doar când se intră în izolator. Au fost nenumărate situații când pacienți suspecți au fost recoltați, s-au trimis probele și au rămas în UPU până au venit rezultatele și de abia au fost duși în izolator. Până atunci, am lucrat lângă ei, doar cu mănuși și mască. Toată lumea tace. Oamenilor le este frică să vorbească. Nimeni nu este acasă, în izolare la domiciliu. Niciun contact direct. Vedem ce o să fie peste vreo două săptămâni”, a declarat, sub protecția anonimatului, un cadru medical de la Spitalul Municipal Timișoara.

Am încercat să o contactăm, în repetate rânduri, pe Olimpia Oprea, managerului Spitalului Municipal Timișoara pentru a-i cere punctul de vedere, dar nu a răspuns. Purtătorul de cuvânt al instituției, Ramona Gidea, a susținut că ”nu pot să vă spun nimic. Doamna manager este cea care comunică oficial”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.