Testele pentru depistarea COVID-19 comandate de Primăria Timişoara întârzie. Cum se cheltuie...

Testele pentru depistarea COVID-19 comandate de Primăria Timişoara întârzie. Cum se cheltuie banii pentru cazarea celor carantinaţi

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a alocat bani pentru achiziţia de teste pentru depistarea noului coronavirus. Nicolae Robu susţinea la finele lunii trecute că acestea sunt rezervate şi vor sosi rapid, lucru care nu s-a întâmplat.

„Livrabile imediat” s-a transformat în „discuţii în vremurile astea” şi „componenta umană”. Edilul a fost chestionat în conferinţa de presă online de faptul că „potrivit SICAP achiziţia testelor pentru care Primăria Timişoara a dat bani a fost finalizată abia ieri 9 aprilie, reiese că furnizorul nu-şi asumă un termen de livrare. Termenul de livrare e doar orientativ”.

„Sunt discuţii în vremurile acestea, cu furnizorii, şi aţi auzit, la televizor oameni importanţi, spunând că pe timp de pandemie se întâmplă ca unele comenzi să nu fie onorate.


Nu mai ai certitudini. Vin unii şi cumpără pe preţuri mai mari decât la momentul în care s-a făcut o înţelegere comercială. Lumea s-a mişcat. Dincolo de hârtii contează şi relaţiile interpesonale. Oamenii care se cunosc între ei sigur încearcă să se ajute între ei în această perioadă…”, a fost explicaţia lui Robu. „Apare şi componenta asta mai umană, când unii nu se duc să vândă unde se dă cel mai scump şi spune: vreau să ajut România. Vreau să ajut Timişoara”, a adăugat primarul.

Nicolae Robu a fost întrebat şi de contractele care se fac în această perioadă cu hotelurile şi pensiunile care-i adăpostesc pe cei aflaţi în carantină. Statul decontând 300 de lei/zi de persoană pentru cheltuielile legate de cazare şi masă. „Este o procedură în care s-a mers după preţul cel mai mic şi după preţuri maximale pentru fiecare categorie. Chiar dacă ordonanţa militară spune 300 de lei, dintre care 70 pentru mâncare. Nu diferenţează pe categorii. Noi am făcut o procedură şi banii ne vor fi decontaţi prin DSP. Este o licitaţie şi a câştigat oferta cea mai mică pentru fiecare categorie. Nu am putut noi să fixăm preţurile. S-a fixat prin ordonanţă 300 lei, punct. Mai departe sunt jocurile cererii şi ofertei. Foarte multă lume nu se grăbeşte să-i cazeze pe cei în carantină. Se aşteaptă la distrugeri de la o parte, o parte să fim înţeleşi, aţi văzut la diverse televiziuni, se comportă incalificabil”, a conchis Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.