Noi spectacole online, oferite de teatrele din vestul țării. Vezi programul complet...

Noi spectacole online, oferite de teatrele din vestul țării. Vezi programul complet pe luna aprile al Teatrului Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul seriei „Întâlnire la voi acasă”, teatrul național timișorean difuzează în această seară, de la ora 20.00, pe canalul YouTube al instituției, spectacolul „Nopți albe”, o adaptare după nuvela lui Dostoievski, a cărui primă reprezentație a avut loc în 30 iunie 2014. Piesa este regizată de Stefano di Luca și îi are în distribuție pe Mădălina Ghițescu-Petre, Călin Stanciu jr., Matei Chioariu, Andrea Tokai și Mirela Puia. Vineri va fi difuzat spectacolul ”Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Radu Jude, iar duminică, „Prometeu înlănțuit”, pus în scenă de Kokan Mladenović. Până la redeschiderea sălilor de spectacole, teatrul național va continua să difuzeze înregistrări ale unor piese de succes în zilele de miercuri, vineri și duminică, iar acestea vor putea fi vizionate pe canalul YouTube până în data de 1 mai.

Iubitorii de teatru clasic pot urmări în această seară, de la ora 19.00, spectacolul filmat „A dousprezecea noapte”, comedia lui William Shakespeare care a avut premiera în 22 ianuarie 2012 la teatrul „Ioan Slavici” din Arad. Regia este semnată de Dan Vasile iar decorul a fost realizat de Onisim Colta. Toate spectacolele online ale teatrului clasic arădean vor fi difuzate în zilele de miercuri și vineri, de la ora 19,00, pe pagina de Facebook a instituției, unde vor fi disponibile timp de 24 de ore.

Și teatrul maghiar din Timișoara va transmite în luna aprilie spectacole pe internet, începând din 2 aprilie, ora 19.00, când va fi difuzat spectacolul „Amor Omnia” din stagiunea 2008/2009, iar duminică de la ora 12.00, cei mici vor putea vedea „Scufița Roșie”. Cea de-a doua săptămână a lunii este dedicată dramaturgiei poloneze, reprezentată de spectacolul „Gardenia” din stagiunea 2012/2013, care a obținut numeroase premii și care va fi difuzat în 7 aprilie, și de spectacolul „Testosteron” din stagiunea 2014/2015, difuzat în 9 aprilie.


Tot în această lună mai sunt programate spectacolele „Vremuri de pace” – 14 aprilie, musicalul „Opera țărănească” – 16 aprilie, „Opera cerșetorilor” – 21 aprilie, „Cum vă place” – 23 aprilie, iar în 28 aprilie va fi difuzat spectacolul nonverbal „Moliendo Café”, realizat în coproducție cu teatrul german. Toate spectacolele online vor fi transmise în zilele de marți și joi de la ora 19.00 pe paginile de Facebook ale teatrului, unde vor fi disponibile 48 de ore. Toate înregistrările sunt subtitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.