O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze din...

O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze din Serbia s-a răsturnat în Dunăre. Doar nouă oameni au fost scoși la mal

0
DISTRIBUIȚI

O barcă în care s-ar fi aflat 18 persoane s-a răsturnat, aseară, în Dunăre. Este vorba despre 16 migranţi şi două calăuze din Serbia. Nouă oameni au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Barca în care se aflau cei 18 oameni, 16 migranţi şi două călăuze, ar fi plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă.


Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o misiune de cercetare a zonei de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

Potrivit unor surse locale, persoanele salvate sunt migranţi şi două călăuze, cetăţeni sârbi. Toţi cei nouă oameni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale.

Mai multe ambulanţe, dar şi scafandrii de la ISU Mehedinţi au ajuns pe malul Dunării, în zona localităţii Hinova din Mehedinţi, pentru a continua căutările în Dunăre. Până la ora transmiterii ştirii, nu au mai fost găsite alte persoane în apă. Zona este supravegheată de poliţiştii de frontieră mehedinţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.