Orban: Vom încerca să găsim o formulă să distribuim gratuit măști persoanelor...

Orban: Vom încerca să găsim o formulă să distribuim gratuit măști persoanelor vulnerabile

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, că se va încerca distribuirea în mod gratuit a măștilor pentru persoanele care provin din categorii vulnerabile. El a mai spus că se gândește și la o plafonare a prețului pentru acest echipament de protecție.

„Purtarea măștii în spații închise este foarte utilă și reduce posibilitatea de infectare, în spații comerciale, birouri.


Preocuparea noastră este să susținem producătorii români. Avem deja instalate utilaje noi care au o capcitatea semnificativă de producere. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoanele vulnerabile vom încerca să găsim o formulă, ca să distribuim măști, dar nu contra-cost”, a spus Orban, la ieșirea din Institutul „Cantacuzino”.

Șeful Executivului a mai spus că ia în calcul plafonarea prețului la măștile de protecție.

„Au fost multe discuții de plafonări de prețuri. Istoria economică știe că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenția pe piață a generau un preț administrativ care nu are legătură cu raportul cerere-ofertă, a dus la penurie. Eu cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cererii. Obiectivul este să producem cât mai mult în România”, a adăugat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.