Ordonanța Militară 10: Unii vârstnici pot ieși din casă indiferent de oră....

Ordonanța Militară 10: Unii vârstnici pot ieși din casă indiferent de oră. Zborurile spre zona roșie, suspendate în continuare

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, că prin conținutul Ordonanței Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieși din locuințe indiferent de oră.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieși din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Știu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toții avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulația este permisă în afara locuinței și a gospodăriei. Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiții: deplasare în interes profesional; în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi rezolvată de la distanță, pentru activități agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeași Ordonanță Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 și de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate – cum ar fi asistența unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispozițiile Ordonanței Militare nr.


3 și a prevederilor din această ordonanță cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

Starea de urgență a fost decretată în România în data de 16 martie și prelungită în 14 aprilie pentru încă o lună. Decizia dacă se va prelungi sau nu starea de urgență dincolo de 15 mai încă nu a fost luată.

„Art. 3 – (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.
(2) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
(3) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
(4) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.
(5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale”, spune textul orodonanței.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.