Pădure din Timiș, distrusă de flăcări. Intervenție de peste 12 ore a...

Pădure din Timiș, distrusă de flăcări. Intervenție de peste 12 ore a pompierilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Incendiu puternic, astăzi, în Timiș. O pădure a fost aproape distrusă, iar pompierii se luptă să lichideze flăcările de peste 12 ore.

Alerta a fost dată în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 3.00. Reprezentanții ISU Timiș au fost solicitați să intervină de urgență în apropierea localității Crivina de Sus. O pădure a fost cuprinsă de flăcările stârnite în județul Hunedoara, în localitatea Lăpugiu de Sus. Aproximativ 30 de hectare au fost deja distruse de flăcări.

În acest moment, se intervine pentru stingerea incendiului cu 16 pompieri din cadrul ISU Timiș, 5 voluntari din cadrul SVSU Petroasa, 12 persoane de la Ocolul Silvic Coșava, 4 persoane de la Ocolul Silvic Stejarul și 16 localnici.

Terenul accidentat, problema pompierilor

Intervenția este îngreunată din cauza terenului accidentat care nu permite accesul cu autospecialele de stingere.


Pompierii acțonionează cu motosuflante, pliciuri pentru stins incendii și lopeți, de intensitatea vântului și de solul uscat, din cauza precipitațiilor reduse din zonă.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 ha. Arde litiera pădurii, resturi vegetale și lemnoase, pășune împădurită și liziera pădurii. Conform reprezentanților ISU Timiș, nu a fost afectat coronamentul arborilor.

Pompierii împreună cu voluntarii și localnicii lucrează continuu, de mai bine de 12 ore pentru limitarea și stingerea incendiului. Situația este în dinamică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.