Președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021, mesaj în contextul pandemiei de...

Președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021, mesaj în contextul pandemiei de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, a transmis un mesaj „pentru aceste vremuri complicate”.

Rada își începe mesajul amintind că numeroase evenimente sportive, culturale sau tehnologice cu tradiție au fost nevoite să-și anuleze edițiile din acest an, începând de la Jocurile Olimpice până la Eurovision. „La nivel mondial, agenda competițională, culturală, sportivă, de divertisment, a luat o pauză nedorită, forțată de pandemia de coronavirus. Capitalele Europene ale Culturii din 2020, Rijeka și Galway, și-au amânat sau anulat o serie de evenimente, programe culturale și acțiuni publice, având în vedere măsurile de precauție, de siguranță împotriva coronavirusului sau restricțiile impuse la nivel guvernamental. Și noi, la Timișoara 2021, facem eforturi pentru a depăși cu bine această perioadă dificilă din viața întregii comunități. Pandemia a afectat toate aspectele vieții noastre și prioritatea pentru noi toți este practic reinventarea.


Impactul este puternic în toate sferele: economică, socială, cultură. Echipa Timișoara 2021 face eforturi pentru a găsi soluții în readaptarea programului cultural în codițiile de restricții privind adunările publice, distanțare socială și imposibilitatea de a călători, dar și lipsa bugetelor, ținând cont că prioritatea actuală a finanțatorilor este funcționarea sistemului medical și prevenirea răspândirii virusului”, a transmis Horațiu Rada.

Acesta spune că circumstanțele îi obligă pe reprezentanții asociației să facă față unor noi provocări semnificative, care înseamnă o revizuire a planurilor, cel puțin pentru anul în curs. „Ne readaptăm, iar primul pas a fost să trecem din offline în online, ne reorganizăm, deja avem o echipă întărită, și ne concentrăm să reconvertim proiectele din agenda acestui an. Ne-am bucurat să putem fi alături de toți cei care sunt acum în linia întâi, personalul medical care duce greul acestor săptămâni, poliție, ISU, armată. Am fost foarte fericiți că demersul nostru a generat o reacție incredibilă și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și au făcut muncă voluntară, plus presei care ne-a ajutat enorm și de această dată”, a scris președintele Asociației Timișoara 2021 pe contul său de Facebook.

„Este vital să rămânem conectați online, cel puțin până când vom avea ocazia să le oferim pasionaților de cultură și publicului larg evenimente care să ofere siguranță, de care aceștia să se poată bucura fără griji sau teamă. Ne dorim ca vremurile acestea să revină cât mai curând și să ieșim împreună în piețe, săli de spectacole, galerii sau spații culturale, să ne bucurăm de cultură. Va mai dura probabil. Până atunci, să rămânem sănătoși și să fim solidari, uniți și responsabili”, a încheiat Horațiu Rada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.