Președintele Iohannis critică acordul dintre MAI și BOR în privința Sărbătorilor Pascale:...

Președintele Iohannis critică acordul dintre MAI și BOR în privința Sărbătorilor Pascale: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va cere, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI – BOR, subliniind că le va cere să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă”.

„Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Cuvântul de ordine e «Stați acasă!». E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa zis acord între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește”, a spus președintele României, într-o declarație de presă.

Șeful statului spune că mulți români au înțeles „că e cazul să ne relaxăm”.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei «Stați acasă!» și care respectă toate ordonanțele militare.


Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a conchis Iohannis.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, anterior în cursul zilei de miercuri, referitor la acordul MAI-BOR, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban erau la curent cu măsurile anunțate marți seara legate de împărțirea luminii de Paște.

„Întâlnirile cu domnul președinte sunt periodice și tema e legată de starea de urgență, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunț pe primul ministru și pe președinte. Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru”, a spus ministrul de Interne, miercuri, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis participă, miercui, de la ora 12:30, la o întâlnire cu miniştrii Marcel Vela, Vasile Cîţu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

1 COMENTARIU

  1. Vai de politie….ce au ajuns sa faca in loc sa asigure ordinea si linistea publica ….pentru a cisitiga niste voturi politicienii sunt dispusi sa faca compromisuri si pun in primejdie sanatatea noastra…pentru ce am stat atata timp in autoizolare?…..a trecut pandemia?…toti zic ca urmeaza varful acesteia in Romania dupa Pasti…….si chiar o sa avem…. si o sa devenim Italia, Spania……..Biserica Catolica s-au conformat si au gasit o modalitate de a sarbatori si in acelasi timp sa nu puna in primejdie sanatatea oamneilor…Noi, trebuie sa fim mai…smecheri…..dintr-o data am devenit atat de credinciosi dar majoritatea nu merg decat in noaptea de Inviere la biserica…..Sarbatori Fericite…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.