Președintele Iohannis: Relaxarea restricțiilor, treptat, doar după 15 mai

Președintele Iohannis: Relaxarea restricțiilor, treptat, doar după 15 mai

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că o posibilă relaxare a restricțiilor actuale va fi luată în considerare odată cu ziua de 15 mai, dată până la care este valabil decretul de prelungire a stării de urgență. Totul depinde, conform șefului statului, de evoluția cifrei infectărilor cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19.

Iohannis a spus că este timpul să ne gândim la ceea un plan de relaxare, însă doar atunci când condițiile vor fi îndeplinite.

„Acum este în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe data de 15 mai.


Deci după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci în faza de relaxare”, a spus președintele.

Potrivit acestuia, relaxarea va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-odată, mai ales să specialiștii spun că virusul nu va dispărea.

„Trebuie să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aaceste chestiuni însă se hotărăsc baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni de către Guvern. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu de către Ministerul Sănătății, cu cei care sunt efectiv implicați în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoștința publicului de către autoritățile care se ocupă concret de aceste chestiuni, voi face eu declarații, va face premierul declarații, va face ministrul Sănătății declarații, vă face ministrul de Interne, iar pe partea economică, unde iar se lucrează pe un parchet de repornire a economiei, sigur, ministrul Economiei va face aceste declarații”, a mai spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.