Primele concluzii ale anchetei DSP Timiș la maternitatea Odobescu: „fluxurile” unității sanitare,...

Primele concluzii ale anchetei DSP Timiș la maternitatea Odobescu: „fluxurile” unității sanitare, improprii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Ce măsuri au fost luate

0
DISTRIBUIȚI

În urma controlului cerut de ministrul Sănătății la Maternitatea Odobescu din Timișoara, o echipă de epidemiologi a analizat „structura funcțională și fluxurile unității sanitare”.

În urma celor constatate, echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.


Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie.

„Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu”, a transmis DSP Timiș.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora. „Menționăm faptul că repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame. În acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou născuți. S-a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane. Ancheta epidemiologică este in desfășurate”, a mai comunicat Direcția de Sănătate Publică.

În plus, conducerea DSP Timiș a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.