Proiectul timișorean Nadayana reprezintă România la un festival mondial

Proiectul timișorean Nadayana reprezintă România la un festival mondial

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul timișorean Nadayana reprezintă România în cadrul evenimentului „Global Pan-demic Relief – 24 h Virtual Handpan Festival”, o manifestare care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni care va reuni 24 de artiști din întreaga lume. Evenimentul va avea loc online și cuprinde cei mai buni artiști și constructori ai instrumentului pan-tam (handpan) din Statele Unite ale Americii, Franța, Iran, Spania, Elveția, Coreea de Sud, Brazilia, Germania, Japonia, Italia, Rusia, India și Ungaria. Reprezentantul țării noastre va susține un concert live în cadrul acestui maraton muzical duminică 26 aprilie de la ora 18, care va fi transmis live atât pe pagina evenimentului cât și pe canalul Youtube al proiectului timișorean Nadayana.

„Este un festival global cu cei mai mari muzicieni din domeniu de pe această planetă.


Scopul bineînțeles este eliberarea de povara pandemiei cu ajutorul sunetelor de Pantam (aka handpan) care sperăm să fie un fel de antidot. Am fost invitat de organizator, Adam Maalouf din New York, un nume consacrat în domeniu și un membru respectat al comunității. Există si posibilitatea de a susține aceast festival online cu donații iar toate fondurile bineînțeles vor merge către acești artiști, marea majoritate fiind independenți care sunt printre cei mai afectați de situația globală, având toate evenimentele din această perioadă anulate“, ne-a declarat Claudiu Lazarciuc, cel care se află în spatele proiectului Nadayana.

Artistul timișorean care a devenit cunoscut melomanilor grație proiectului Nadayana a fost nominalizat la un premiu în cadrul Idyllwild International Festival of Cinema (Los Angeles, California) pentru coloana sonoră a lung-metrajului „The Boatman” de Greg Morgan. Prin îmbinarea instrumentelor inedite cu timbrul reverberant al gongurilor tradiţionale tailandeze, voce, mantre, liniştea dintre sunete şi alte sonorităţi eterice, Nadayana este o reinventare a muzicii culturilor antice şi a lumilor îndepărtate.

Cei care vor susține campania inițiată de festivalul „Global Pan-demic Relief – 24 h Virtual Handpan Festival” vor avea parte și de câteva premii constând în instrumente muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.