Recomandările medicilor de familie pentru pacienți în timpul epidemiei de coronavirus

Recomandările medicilor de familie pentru pacienți în timpul epidemiei de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Medicii de familie, cei care, în sistemul medical, au sarcina de a acorda asistența medicală primară dar au și un important rol de prevenție, pe care mulți îl ignoră, solicită pacienților respectarea câtorva pași, necesari atât pentru eficiența actului medical cât mai ales pentru sănătatea și protejarea lor și a celor apropiați.

În situația apariției oricărui semn de boală, trebuie contactat medicul de familie, telefonic sau prin alte mijloace electronice (Facebook, e-mail, WhatsApp), iar pacienții trebuie să se prezinte la cabinetul medical pe baza unei programări prealabile, doar în condițiile în care medicul consideră necesar un examen medical și aceștia trebuie să fie consultați.


Pacienții sunt rugați să respecte ora programării și regulile de comportament ale fiecărui cabinet, cum ar fi dezinfecția mâinilor la intrare și purtarea măștii faciale, care sunt obligatorii.

Totodată, pacienții pot solicita toate documentele medicale de care au nevoie iar acestea vor fi trimise în format electronic, fără a fi nevoie de prezența lor sau a aparținătorilor la cabinetele medicale. Comunicatul este semnat de dr. Adrian Dărăbanțiu, președintele Societății de Medicină a Familiei Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.