Revolta de la maternitatea Odobescu, din noaptea carantinei: ”Rezultate nu, echipamente...

Revolta de la maternitatea Odobescu, din noaptea carantinei: ”Rezultate nu, echipamente nu, ajungem ca Suceava? Ce vrea să facă este carnagiu!”

0
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia discuțiilor purtate pe grupul de Whatsapp al asistentelor și medicilor de la maternitatea Odobescu din momentul în care s-au descoperit primele cazuri de infectare cu coronavirus și din noaptea în care s-a impus ilegal carantina. Primul mesaj postat pe acest grup cu numele COVID 19 a fost anunțul că patru dintre asistente au fost confirmate ca fiind infectate. Șefa secției de neonatologie, Gabriela Olariu, le-a anunțat că ”toată lumea va fi testată în ordinea în care intră la serviciu de dimineață. Cele ce sunt pozitive merg în carantină cele care sunt negative vin normal la serviciu. Spitalul se carantinează pe 14 zile. Mâine dimineață vine direcția sanitară și vedem ce se întâmplă”. Toată lumea se pregătea ca pentru război, într-un alt mesaj transmițându-li-se celor care nu erau blocate în spital și vor ieși negative că ”vă pregătiți cu bagaje de o săptămână”.

Când au aflat, a doua zi, de decizia că maternitatea se va redeschide, a izbucnit revolta. ”Cum adică vrea să ne omoare pe toate și toți! Toată lumea testată, în plus paciente, nou-născuți și pe măsură ce se externează și rămân câteva curățenie la sânge ca la Gerota și muncim în siguranță”, a scris o asistentă.


La 18,43, șefa de secție le-a anunțat pe asistente că ”vă aștept tura normală la serviciu, veniți chiar netestate, doamna manager își asumă toate riscurile în scris”. ”Ce risc își asumă???? Ne hotărăște până și viața noastră??? A familiei noastre??? Asta e chiar de tot”, ”Aștia TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ…Nu tot noi.. Nu mai vreau așa manageri de spital.. incapabili și oportuniști”, ”Adevărat, doamna manager spune că nu știe că de 36 ore stăm blocați că ea ne-a dat tot avizul o nenorocită”, ”Mi se pare că tot ce s-a făcut până acum este în van dacă începem fără toate testările și dezinfecție. Măcar sper când se reîncepe activitatea să ne putem costuma toți, deci să se ceară echipamente de protecție cu îmbrăcare/dezbrăcare în policlinică. Cred că avem acest drept” – au scris asistentele.

Când au aflat că nu au venit rezultatele testelor, dar că trebuie să vină pe răspunderea Olimpiei Oprea care ”dimineață vrea să deschidă spitalul oricum”, asistentele s-au dezlănțuit. ”Rezultate nu, echipamente nu, ajungem ca Suceava?”, ”Ce vrea să facă este carnagiu! Trebuie să facem ceva! Nu avem în continuare ce ne trebuie, fetele au o mască de 10 – 12 ore! Nu se poate! În carantină”, ”Am înțeles că la Bega s-au organizat cu un circuit epidemiologic de 3 săpt. (se îmbracă/ se dezbracă în spații separate, pot face duș după dezbrăcare), spală cu clor din oră în oră și dezinfectează clanțele la fel. Poartă de 3 săpt. de la femeie de servici la medic mască”, ”Lipsa măștilor a dus la porcația asta! Bega s-a organizat și au primit de toate. La Județean s-a putut! La noi nu!”. ”Costume. Presate să ni le dea! De trei săptămâni spune că vor veni! A venit nenorocirea! Și tot nu sunt! Dar se laudă ce bani a primit!”.

A fost postat pe grup și o fotografie cu ce materiale de protecție erau în secția de neonatologie – terapie intensivă înainte de redeschiderea spitalului- șase perechi mănuși sterile, patru măști chirurgicale, șase băscuțe, două perechi botoși,  patru ochelari, două viziere, patru șorțuri impermeabile și patru seturi combinezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.