Robu anunță amenzi pentru cetățenii prinși fără mască și mănuși. Care este...

Robu anunță amenzi pentru cetățenii prinși fără mască și mănuși. Care este perioada de grație anunțată de primar cu de la sine putere

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a anunțat, la scurt timp după publicarea deciziei de a introduce obligativitatea purtării măștii și a mănușilor începând de mâine, că „vor fi trei zile de gratie, nu se vor da amenzi imediat”. Când a fost întrebat care sunt amenzile și unde sunt prevăzute, pentru că nu apare nimic în hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Nicolae Robu a susținut că „înțelege fiecare cât poate și/sau cât are voie să înțeleagă”.


Perioada de grație anunțată de primar nu există în decizia comitetului, acesta fiind documentul care produce efecte juridice, nu spusele lui Robu.

Ulterior, primarul a venit cu alte precizări în stilul caracteristic, când i s-a spus că măștile se găsesc greu. „Sigur, se invocă faptul că nu se găsesc. Se găsesc și nu costă mult, unul, doi, trei lei, dar vreau să precizez că se acceptă și eșarfe în loc de măști. Important este să nu se transmită direct în aer ceea ce respiră, expiră cetățenii și respectiv atunci când se inspiră să existe un filtru. Asta se dorește. În privința mănușilor, se știe că virusul se transmite chiar mai mult decât prin aer prin intermediul mâinilor și de aceea s-a impus și purtarea mănușilor. Dacă se constată că într-adevăr este dificil să se procure mănuși, evident că se poate reveni asupra deciziei”.

Robu le-a transmis timișorenilor că „dacă înțelegem să ne conformăm, atunci vom pune capăt mai repede acestei perioade de criză cumplită, care ne-a schimbat total viața și vom reveni la viața noastră normală, obișnuită, și se vom putea bucura, pe de o parte, unii de ceilalți socializând, doar se știe că omul este o ființă socială, dar pe de altă parte, de minunatul nostru oraș. Așadar, vă rog să respectați și această hotărâre”.

Sursa foto: Facebook / Nicolae Robu

4 COMENTARII

 1. Noaptea mintii!!! Ca sa ceri, trebuie sa oferi! Cercel si gasca lui de mafioti ai pietei de medicamente ne aresteaza la domiciliu, iar Robu ne impune masti si manusi! Presupunand ca purtarea mastilor este cat de cat necesara, manusile nu numai ca nu se gasesc dar sunt un pericol urias.

 2. ba, criminal robulian, nu cumva ar trebui sa nu mai avem treaba in institutiile tale imputite, si sa ne rezolvam treaba pe internet? nu crezi ca ne pui viata si nervii in pericol, bai, babuinule??

 3. In orice tara normala , mastile se ofera gratuit la intrarea in magazine ca sa nu mai punem la socoteala ca nu se intelege din HCL daca este vorba de magazine sau de magazinul EON GAZ/ENEL. Cam cat trebuie sa platesc amenda daca nu respect HCL-ul?

 4. Domnule Robu ,
  Sper ca ai aflat si tu ca unde este POLUARE acolo VIRUSUL ataca in special si omoara .
  Tu care esti POLUATORUL NR.1 AL orasului (praf,zgomot, gaze de esapament ) al apei si a pamintului,
  cand vei lua masuri de protejare a oamenilor, plantelor si animalelor ? virusul a redus semnificativ
  poluarea orasului ,tu cand vei face ceva in acest sens.
  INCA NU AI RASPUNS – DE CE TREBUIE IN PRIMARIE DIRECTIE DE MEDIU ?
  DE CE TREBUIE BERE, CHIULAU SI LEBEDELE CONSILIERE SA FIE GRAS PLATITE DIN BANII LOCUITORILOR ? CARE ESTE MENIREA ACESTOR NETREBNICI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.