Robu o apără pe colega de partid în scandalul carantinei de la...

Robu o apără pe colega de partid în scandalul carantinei de la Odobescu: ”Le arde de politicianisme”. Primarul îl acuză pe ministrul Sănătății că este rupt de realitate

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei și liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, a avut, astăzi, o primă reacție în scandalul carantinei de la maternitatea Odobescu, luându-i apărarea colegei sale de partid, managerul Olimpia Oprea și încercând să arunce responsabilitatea deciziei luate fără aprobarea Comitetului județean pentru situații de urgență Timiș și spre ceilalți medici.

”Consider că lucrurile au fost gestionate foarte corect acolo și s-a evitat o situație care putea să devină foarte gravă, o situație comparabilă cu cea de la Suceava. Din păcate nu  toată lume înțelege lucrul acesta și unora, care nu știu cum au ajuns în funcții pe care le ocupă, dar sper să nu mai rămână prea mult acolo, le arde de politicianisme. Și-au angajat consultanți politici pentru actul de comunicare, oameni cunoscuți ca ticăloși de frunte, ca să zic așa. Îi privește.


Se pun în ridicol dacă le arde, și în aceste circumstanțe, de fierbințeală politicianistă. Să le fie rușine că se ocupă cu așa ceva. Până una alta, pe banii municipalității ne-am asumat de a fi testați acolo medicii și asistentele și au fost depistate nouă cazuri pozitive”, a declarat Robu.

Primarul a contestat ordinul Ministrului Sănătății care a decis ca maternitatea Bega să fie destinată exclusiv cazurilor COVID 19 și a susținut că este ” o decizie pe care o consider greșită (…) Orice analiză arată că este de domeniul incredibilului, rupt de orice realități, să ne imaginăm că apar 100 de cazuri femei gravide (infectae, n.a) dacă ne uităm câtă populație în totalitate a fost găsită infectată aici. Acolo ar fi trebuit ca o parte din maternitate să funcționeze pentru coronavirus și restul, cu flux total separat, se puteau cheltui niște bani pentru a se face amenajările necesare ca să funcționeze ca o maternitate normală. Așa, acolo unii nu au de lucru, în schimb  la maternitatea Primăriei Timișoara se concentrează totul”. Ordinul prin care maternitatea Bega a fost destinată exclusiv cazurilor de COVID 19 a fost semnat de ministrul Sănătății și această decizie a fost luată în toate județele din România.

Nicolae Robu a recunoscut că ”nu a fost o dispoziție de carantinare de DSP, au fost niște măsuri de precauție luate acolo cu asentimentul medicilor care sunt profesioniști și pe care trebuie să îi credem”. Primarul a cerut ”să nu ne lăsăm dominați de reguli care s-ar putea să nu se potrivească pentru anumite situații. (…) Eu nu pot să mă implic în actul medical, eu pot să spun să fie securitate totală și asta am făcut”.

 

 

 

5 COMENTARII

 1. Sa compari “Odobescu” cu episodul Suceava, trebuie sa fi cel puțin rupt de realitate! Omul asta mai știe ceva in afara de a jigni, de a minți, de manipula și de a-și da cu părerea? Chiar ne crede pe toti tampiti?! E grav când un om ajunge sa le facă și sa le știe pe toate doar el și numai el. De internat rapid acest personaj!

 2. Acest primar care o arde pe scandal în aceste grele vremuri, oamenii mor și el dacă ar dori să fie om cu suflet ar da cel puțin 100.000$$$$ dolari sau și lei pt achiziții sanitare pt medici. Așa ar da un exemplu. Dar bani să vină din familie din milioane de euro pe care le deține prin copii acestuia.
  Ar renunta la o vilă din cele zeci și ar da o dovadă că este și cu fapte nu doar din papagal.
  Ce ziceți domnule primar v ar lasa inima să renunțați la câțiva bani????
  Atât timp cât copii dumneavoastră ridică zeci de vile, cartiere cred că aveți și posibilitate.
  Lăsați populismul, gargara, și scandalurile că acum în aceste vremuri nu este cazul.
  Dumnezeu ne vede pe toți, acum ați avea posibilitatea să donați o sumă importantă pt spalarea unor parte din păcate.

 3. Comparația asta între Timișoara și Suceava e o manipulare cap-coada, tipic politicianista. Marele salvator al urbei ar trebui sa știe ca, azi, dacă am testa prin spitale cadrele medicale, rezultatele ar fi minim aceleași dacă nu si mai rele. Și totusi nu suntem “ca la Suceava”! De ce? Pentru ca epidemiologia, imuniologia și virusologia nu funcționează așa după principiile “preventive” ale primarului. Ma întreb de ce nu au testat gravidele și copiii, înainte de a testa cadrele medicale. Legea sanitara e f clara: pacientul primează. Știe Robu asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.