Robu, lovit brusc de neștiință în scandalul de la maternitatea Odobescu: ”Dacă...

Robu, lovit brusc de neștiință în scandalul de la maternitatea Odobescu: ”Dacă și alții au greșit trebuie să plătească”

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a schimbat brusc discursul în scandalul de la maternitatea Odobescu după ce în această seară s-a confirmat că zece dintre bebelușii de aici au fost infectați cu coronavirus. Dacă vineri a sărit în apărarare colegei sale de partid, managerul Olimpia Oprea, susținând că ”lucrurile au fost gestionate foarte corect acolo și s-a evitat o situație care putea să devină foarte gravă, o situație comparabilă cu cea de la Suceava, în această seară a încercat să se spele pe mâini de ce s-a întâmplat în spitalul din subordinea primăriei. După ce la sfârșitul săptămânii trecute doctorul în inginerie Robu explica medicilor cum ar trebui clinica Bega să trateze și pacienți cu coronoavirus și fără, primarul a susținut, în această seară, la Antena 3, că ”spitalul este în subordinea primăriei, sigur nu din punct de vedere medical. Nu o să mă implic eu ca primar în actul medical și nu m-am implicat niciodată”.

Nicolae Robu s-a declarat total de acord cu investigația dispusă de ministrul Sănătății la Spitalul Municipal Timișoara după scandalul de proporții de la maternitatea Odobescu, până acum fiind infectate 39 de persoane.


”Trebuie făcută o anchetă foarte riguroasă sub toate aspectele. Eu ce pot să spun este că am dat atâția bani cât nu știu dacă a mai dat cineva (…) Nu știu să spun altceva decât să spun că am fost total nemulțumit de prestația conducerii direcției de sănătate publică. Dacă și alții au greșit trebuie să plătească pentru greșelile lor”.

Pus în fața declarației mamei unuia dintre bebelușii confirmați cu COVID 19, care a povestit pentru PRESSALERT.ro, despre mâncarea proastă primită în zilele când maternitatea a fost închisă ilegal, primarul a declarat ”nu știu. Nu mă pricep ce trebuie să se mănânce în astfel de împrejurări. Este o greșeală categoric dacă s-a întâmplat așa ceva. O cred pe doamna. Trebuie să dea socoteală pentru tot ce s-a întâmplat acolo. E păcat pentru că spitalul frate (Victor Babeș, n.a), care este susținut la fel, face performanță”.

Și când a venit vorba despre lipsa echipamentelor de protecție, reclamată de asistentele care s-au infectat cu coronavirus, Nicolae Robu s-a declarat neștiutor ” manigerul (sic!) spitalului susține că nu e adevărat. Nu știu care este adevărul. Toată ancheta va devoala. Se va vedea în timpul anchetei. Ar fi trebuit să aibă tot ce le trebuie. Din punct de vedere al finanțării de la primărie nu se pot plânge că nu au avut cu ce să cumpere. Au primit bani pentru tot ce le-a trebuit”.

4 COMENTARII

  1. Domnule inginer Robu Nicolae de ce doar din papagal,,,,?????????? Vrem un exemplu din partea primarului de donații, măcar să vadă oameni și așa de fațadă că aveți suflet?????
    Salariul de primar pe un an, nu cred că var săracii????
    Copiii dumneavoastră dacă fac vile și cartiere cred că și ei ar putea da un exemplu pozitiv, acum nu altă dată????
    Vrem să vedem dacă aveti caracter și suflet????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.