Nicolae Robu a găsit înlocuitor pentru Iapă. Noul consilier personal al primarului,...

Nicolae Robu a găsit înlocuitor pentru Iapă. Noul consilier personal al primarului, prezentat „umăr la umăr”, are C.V. în industria automotive

1
DISTRIBUIȚI
Foto: captură Facebook

De ieri, postul lăsat liber de Cătălin Iapă, numit secretar de stat de la mijlocul lui ianuarie, a fost ocupat. Noul consilier personal al primarului Nicolae Robu e un alt tânăr absolvent al Universităţii Politehnica. Ovidiu Ciurdar, în vârstă de 30 de ani, şi-a prezentat azi C.V.-ul din domeniul automotive la invitaţia primarului, care, în ciuda recomandărilor din această perioadă, a stat aproape lipit de noul său colaborator.

„De ieri am ocupat postul de consilier personal, care rămăsese vacant, când Cătălin Iapă a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării”, a fost anunţul lui Nicolae Robu în conferinţa de azi. Edilul l-a invitat apoi pe noul consilier personal la birou lângă el, pentru a se prezenta.

Ovidiu Ciurdar are 30 de ani şi s-a caracterizat ca un „familist convins, tată de un băiat de doi ani jumate şi un al doilea băiat care urmează să vină pe lume…”, după care şi-a prezentat C.V.-ul: „De ieri am onoarea să fac parte din staff-ul primăriei. Sunt absolvent de Mecatronică şi Robotică în cazul Facultăţii de Mecanică, încheind studiile cu un master în Ingineria calităţii Mecatronică şi Robotică. Ţin să precizez faptul că în timpul facultăţii am accesat o serie de programe Erasmus, o parte din facultate am făcut-o în Germania. Tot în Germania am lucrat la un institut de cercetare pe partea de materiale – Institute fur Leichtbau und Kunstofftechnik, unde am fost implicat în echipa de reproiectare a aripii de Airbus A320 iar ulterior mi-am continuat viaţa profesională timp de aproximativ şapte ani în industria automotive. Am început ca şi inginer de producţie în cadrul companiei Hella, ulterior pe partea de dezvoltare… am continuat pe partea de basic satety, proiectând airbag-uri şi proiectul meu de suflet sunt airbag-urile cortină de la Volkswagen Tiguan, ulterior am condus divizia de prototipuri la nivel de Europa în cadrul aceleiaşi companii, Key Safety Systems, între timp şi-a schimbat denumirea în Joyson Safety Systems, încheindu-mi cariera în JSS pe funcţia de operations manager sau, mai bine spus, director adjunct al fabricii, unde am coordonat în jur de 500 de oameni.


Ultima perioadă în automotive am fost responsabil de divizia de îmbrăcare în piele la compania TRF, am fost responsabil pe toată ţara la toate fabricile de producţie… coordonam în jur de 1.600 de persoane”.

Printre primele atribuţii ale noului consilier personal se numără proiectele pe fonduri europene. „Sunt o persoană activă, îmi doresc să mă implic în viaţa comunităţii, îmi place proiectele de anvergură mare, am ales să renunţ la confortul financiar din industria automotive şi m-am alăturat echipei din Primăria Timişoara. În prima fază o să fiu responsabil de nişte proiecte de dezvoltare pe fonduri europene, acolo pot să implic şi cunoştinţele din project management. Cu asta am început de ieri iar ulterior urmează o perioadă în care o să învăţ cum funcţionează această instituţie, după aceea sper să putem să aplicăm binecunoscuta metodă din automotive plan-do-check-act”, a mai spus Ciurdar.

„Ne cunoaştem din studenţie cu Ovidiu şi are aprecierea mea, de aceea l-am şi cooptat în echipă. Aş mai adăuga la prezentarea pe care şi-a făcut-o şi care sper că a fost convingătoare: Nu oricine intră în echipa mea, atâta tot, că pe unii care nu-i duce mintea prea mult îşi permit să-i împroaşte cu noroi pe cei care sunt alături de mine. Că asta e, ca să dea în mine dau şi în cei din preajma mea. Ieri am fost şi pe şantier cu Ovidiu, pe mai multe mai bine zis, ale oraşului… s-a şi implicat printr-un prim contact cu o mare parte din proiectele pe fonduri europene. Cele care sunt gestionate de Direcţia de dezvoltare. Eu i-am făcut un instructaj tehnic, eu personal chiar şi lucrând îndreaproape având poziţia pe care o are, în zona zero a Primăriei Timişoara… Împreună cu lumea bună multă a acestui oraş vom face Timişoara mai tare ca oricând”, a ţinut să precizeze Nicolae Robu.

Cei doi nu au păstrat la conferinţa transmisă pe Facebook distanţa socială recomandată de specialişti în această perioadă şi se observă cum la început edilul îl invită cât mai aproape pe noul consilier personal. La un moment dat, cel din urmă a şi tuşit: „Sunt alergic în perioada asta şi polenul îmi dă de cap”. Amuzat, Robu a replicat: „Aici nu-i praf”.

1 COMENTARIU

  1. Am crezut că vine donația din partea familiei Robu dar m am înșelat și cred că acest om este mega ultra zgârcit!!!!!!!
    Dar dacă nu va da, Dumnezeu de sus vede și cred că nici nu va primi…..!!!! Doamne ajuta așa să fie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.