Robu: ”Nu este corect să continuăm să aruncăm cu noroi în maternitatea...

Robu: ”Nu este corect să continuăm să aruncăm cu noroi în maternitatea Odobescu. Peste tot în lume au fost și scăpări de virus”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încercat, în timpul conferinței de presă de astăzi, să minimalizeze situația gravă de la maternitatea Odobescu, după ce a fost confirmat al doilea bebeluș, născut aici, cu coronavirus, iar zeci de cadre medicale, rude ale acestora și paciente au fost infectate. Asta după ce, în urmă cu două zile, a lansat o adevărată teorie a conspirației în privința contaminării testelor, iar anterior a susținut că la maternitatea Odobescu totul s-a desfășurat conform procedurilor. Robu o susține în continuare pe managerul Olimpia Oprea, colega sa din PNL, să rămână în funcție, deși aceasta a declarat în mod ilegal carantina în maternitate și nu a asigurat echipamente de protecție și circuite medicale pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

După ce în ultima perioadă i-a catalogat ”nemernici” pe cei care au vorbit despre problemele de la spitalul aflat în subordinea primăriei, Robu a făcut apel la liniște ” Haideţi să nu mai împroșcăm cu noroi în acest oraş şi în instituțiile sale datorită patimii, politice de cele mai multe ori, datorită frustărilor pe care unii le au.


Haideţi, măcar acum, în aceste vremuri grele şi în prag de sărbători atât de frumoase să nutrim sentimente pozitive mai degrabă. Eu sunt conştient că mesajul meu la unii nu va ajunge pentru că ei se hrănesc din negativ, sunt  altfel construiţi. Asta e. Îi bucură altceva decât ne bucură pe noi. Când spun noi e potrivită această exprimare noi cei mulţi pentru că este evident că este potrivită această exprimare”.

Nicolae Robu a evitat să vorbească despre ultimele cazuri de la maternitatea spitalului municipal, afirmând că ”nu este corect să continuăm să aruncăm cu noroi în maternitatea Odobescu. Peste tot în lume au fost și scăpări de virus. Greu de stabilit cum s-au petrecut (infectările din maternitate, n.a.) și asta nu înseamnă că trebuie să-i speriem pe oameni, pe mămicile care, până una alta, acolo nasc, că nu există alternativă. Și au născut foarte multe în ultima perioadă”.

Ulterior, primarul a revenit asupra cazului primului bebeluș din lotul celor zece retestați care a fost confirmat cu COVID 19 și a susținut că ”după părerea mea nici al zecelea nu a fost infectat acolo, pentru că nu are nicio logică să apară pozitiv după ce toţi ceilalţi sunt negativ, la două săptâmâni, 15 zile chiar, împreună cu mămica sa. Ca logică nu dau verdicte, dar să exprim păreri în baza logicii pot să exprim, cred că pe traseul unde au fost mămica şi bebeluşul, au fost în Lupeni. Asta nu înseamnă că e cineva vinovat. Dar există o expunere”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.