Nicolae Robu, replică cu fluturat de acte după ce Ioan Carțiș i-a...

Nicolae Robu, replică cu fluturat de acte după ce Ioan Carțiș i-a contestat o parte din realizările ca rector UPT

4
DISTRIBUIȚI
captură Facebook

Nicolae Robu a ieşit la contraatac după ce Ioan Carţiş, de asemenea fost rector al Universităţii Politehnica, i-a contestat o parte din „realizările” cu care se laudă în C.V. la vechiul job. Actualul primar al Timişoarei a arătat în live-ul de pe Facebook documente care i-ar atesta vorbele şi i-a „aruncat mănuşa” predecesorului său.

Ioan Carţiş a reacţionat după ce Nicolae Robu, aflat în război cu o parte a presei, şi-a enumerat realizările din cariera ca rector. Cel care a ocupat înalta funcţie în UPT înaintea lui Robu a făcut precizări care l-au deranjat teribil pe edil. „Stimate D-le Prof Robu, Nu doresc să provoc o discuție polemică, dar pentru că ați adus în spațiul public realizările D-voastră din Politehnica in perioada cat ați fost rector, din respect pentru adevăr, se impun unele observații. Din lista de «realizari», doar două va aparțin în exclusivitate, și anume sala mică a senatului și parcul. La celelalte, gândite și inițiate mine, ați avut contribuții doar la finalizare (sala mare a senatului, biblioteca, bazinele de înot). Cu referire la casele politehnicii, cred că le-ați zugrăvit doar. Mă rezum la atât, colegii din universitate cunosc realitatea. Fiecare persoana poziționata în funcții de conducere este datoare sa facă aprecieri obiective, sa respecte adevărul și nu în ultimul rând să fie modestă. Ioan Carțiș, fost rector al Universității Politehnica Timișoara”, a fost mesajul fostului rector UPT.

Întrebat azi de această „contestaţie”, Nicolae Robu era deja pregătit să răspundă.


„O să ies cu o replică pe Facebook. Din 2004 de când am ajuns rector, eu, după domnul Carţiş, şi am ajuns cu vreo 66-67% din voturi, în pofida anticampaniei pe care rectorul de atunci, cu care am fost coleg de echipă mulţi ani, a făcut-o la adresa mea, nu mă aşteptam. Am fost surprins să-mi spună oamenii, că erau luaţi unul câte unul, să nu voteze cu mine. Că sunt un tip aşa mai năbădăios. Mi-a mărturisit după aceea la discuţia de predare a biroului să zicem: Presupun că ai aflat că nu am fost de partea ta. Am înghiţit în sec, dar mergem mai departe. De atunci m-a tot atacat cu aceleaşi afirmaţii, nu i-am dat replică, nu am vrut să fac polemici, din respect pentru ceea ce înseamnă funcţia de rector şi din respect pentru ce înseamnă pentru mine Universitatea Politehnica din Timişoara. Acolo e multă viaţă din viaţa mea, nu doar calendaristici, eu nu am stat câte două – trei ore pe zi în rectorat, cum pot face unii rectori… Am făcut şi nopţi albe acolo. Mi s-a întâmplat de multe ori să vin dimineaţa şi să nu ies până spre miezul nopţii, veneau bietele portărese… şi mă invitau în cabina lor la poartă, şi ciuguleam şi eu o slăninuţă, din respect pentru ele, ce merinde aveau acolo”, a spus edilul.

Nicolae Robu a replicat inclusiv cu documente care să ateste: ce şi cât, şi i-a lansat o provocare lui Ioan Carţiş să se compare cu el: „…să vină la mine şi să discutăm colegial dacă i se pare că eu revendic ceva ce nu mi s-ar cuveni să revendic… Nu vreau replică frazeologică. Am pregătit extras din documentele oficiale, fiecare rector are un raport cu date din contabilitate. Aici am lista cu obiectivele. Am făcut două coloane. Una, cu banii care au fost consumaţi pentru acele obiective cu Robu ca rector şi am lăsat o coloană în care îl rog pe domnul rector Carţiş să completeze cu sumele care au fost alocate pentru aceste obiective cu el ca rector… Sunt obiective, câteva, foarte puţine, pe care nici măcar nu le-am pomenit când am vorbit de realizări, care au fost începute pe teren dinainte, erau într-un anumit stadiu, destul de avansat… dar majoritatea covărşitoare, covârşitoare, nu mai are rost să vorbim, sunt documente publice. Există ordine pentru fiecare lucrare şi recepţia lucrărilor. Eu vorbesc despre realizări. Probabil dumnealui s-a detaşat de şcoală şi… nici nu ştie. Nu vreau să dau explicaţii”. Robu a trecut apoi la citirea efectivă a unor astfel de obiective realizate la UPT, precum cele patru mii de calculoare, „echipamente de milioane” sau laboratoare reabilitate.

4 COMENTARII

  1. Acest imbecil bun de proiecte cretine, are in cap un sigur lucru: sa mai prinda un mandat de primar, De fapt Sica Orban Mandolina, a trecut ca porcul peste Iohannis, care-l dorea primar pe Dominic de la USR, si l-a propus candidat de primar pe Lae Balalaica ! Nu vedeti ca e dus cu sorcova ? Circula cantecelul:

    Dominic, Dominic,
    Scapa-ne de mascaric !

  2. L am intalnit pe robu asta prin 2003. Cred ca era protector si a fost rector urmatorul an. Eram student si am participat la greva care a adus beneficii studenților de la 25% reducere la călătoriile cu tren, la 50% reducere pe baza a 12 tichete de călătorie. (vorbim de tren accelerat- la acea veme). Eram intr o ședință cu alti studenți și a venit robu in sala de ședință si a inceput sa ameninte fiecare student sa intreb cine si unde este student. Uni au fost frici si si au plecat imediat ca s au speriat, altii precum Doru, un băiat de ani 5 fara stres, ca era bun ca student cand a fost luat la întrebări și amenințat a inceput calm sa ii răspundă si fara frica sa ii tina piept acestui inganfat. Noi vroiam sa facem un bine pt studenții care aveau condițiile proaste de cazare si lipsa multor lucruri pe care acum nu le simte nimeni ca student. Asa ca robu pt mine este un nimeni. E doar interesul sau. Mi l a arătat odată si imi e de ajuns. Dacă ca rector făcea asa, ca primar si politic susținut va dati seama ce golan e! Mai zice de galeria lu’ Poli. El nu stie nici un cântec si zice ca e suporter. Păcat ca tot ăștia ajung sa ne reprezinte.

  3. Cred că foștii studenții ai dumneavoastră au alte răspunsuri și cred că dacă au vorbi nu cred că v ar face cinste.
    Aceste hârtii sunt zero, contează cu totul altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.