Revoltă înainte de Paşte într-un oraş din vestul ţării. Poliţişti fugăriţi cu...

Revoltă înainte de Paşte într-un oraş din vestul ţării. Poliţişti fugăriţi cu pietre, pistoale îndreptate către protestatari

1
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_394796" style="width: 600px" class="wp-caption alignnone">
Imagine: Captură Facebook

Revoltă cu câteva ore înainte de Înviere în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara. Imagini incredibile circulă pe reţelele sociale după o intervenţie a poliştilor şi jandarmilor. Echipajele au reţinut trei persoane în urma incidentelor. Oamenii legii verificau respectarea deplasării în spaţiul public pe parcursul stării de urgenţă iar persoanele din zonă au devenit violente după reţinerea unui bărbat care ar fi fost sub înfluenţa băuturilor alcoolice şi introdus într-o autospecială.

Conform IPJ Hunedoara cele trei persoane care au luat parte la aceste incidente şi care au fost deja reținute vor fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Două dintre autospecialele poliţiei au fost vandalizate.

Pe o filmare care circulă pe Facebook se vede momentul în care poliţiştii sunt aproape fugăriţi de oamenii din cartier. Aceştia se retrag către maşini în timp ce locuitorii din zonă îi urmăresc şi aruncă cu pietre către ei. Unii scot chiar pistoalele în acest moment şi le îndreaptă către unii dintre ei. „Ce faceţi este un abuz, alo!”, spune femeia în timp ce filma poliţiştii care demarau pentru a fugi practic de la locul incidentelor. Un bărbat cu tricou albastru e în prim plan, acesta strigă „Împuşcă-mă!” şi loveşte cu pumnii în geamurile maşinilor de poliţie. Mai mult, se vede cum îi şi trage masca de pe faţă unui agent aflat la volan şi care deschisese uşa.

O altă filmare publică pe reţelele sociale e din interiorul unui apartament. Se pare că poliţiştii au intervenit în forţă pentru a reţine un tânăr care, conform autoarei filmării – sora acestuia, ar fi fost vinovat că a stat afară fără declaraţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.